Janine Jansen vervangt Vadim Repin op 22 mei

ROTTERDAM, 20060413 -- Vadim Repin, die op 22 mei 2006 zou optreden met het Russisch Nationaal Orkest, heeft zijn concert helaas om persoonlijke redenen moeten annuleren. Concert- en congresgebouw de Doelen is verheugd dat Repins internationaal vermaarde collega Janine Jansen bereid is gevonden hem op deze korte termijn te vervangen.


Janine Jansen is een van de beste violisten van haar generatie en vestigde wereldwijd de aandacht op zich met haar veelgeprezen debuut in de Royal Festival Hall in Londen. Een half jaar later al tekende ze een exclusief platencontract met de vooraanstaande Decca Music Group. Haar eerste album werd direct 'goud' met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Nu, enkele jaren en diverse felbegeerde prijzen later, is zij een veelgevraagd soliste die op 's werelds belangrijkste podia heeft opgetreden.

Op 22 mei schittert Janine Jansen in de Doelen in het briljante Vioolconcert van Tsjaikovski, waarmee ze tijdens het Gergiev Festival in 2000 zowel publiek als pers niets dan lyrische reacties ontlokte. Verder op het programma werken van Russische meesters die bij dé experts op dit gebied, het vooraanstaand Russisch Nationaal Orkest onder leiding van niemand minder dan Mikhail Pletnev, in de best denkbare handen zijn.

Abonnementhouders en losse-kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

maandag 22 mei 2006, 20.15 uur
Concert- en congresgebouw de Doelen, Grote Zaal

Russisch Nationaal Orkest o.l.v. Mikhail Pletnev
m.m.v. Janine Jansen, viool

Tanejev Russische ouverture
Tsjaikovski Vioolconcert
Moesorgski/Ravel Schilderijen van een tentoonstelling

¤ 42 / ¤ 40 (65+) / ¤ 29 (CJP/R'Pas)
kaarten 010 2171717 of www.dedoelen.nl



Concert- en congresgebouw de Doelen