Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

15-05-2006
Start werkzaamheden 30 km inrichting 'De Dijken' op 22 mei a.s.

In het kader van de uitwerking van het verkeersveiligheidsplan wordt op maandag 22 mei gestart met de uitvoering van het project 'Inrichten 30 km zone De Dijken' in Eersel. Hiervoor worden in het gebied tussen Postelseweg, Laaghuizerweg, Voortseweg en Rosheuvel op twintig locaties werkzaamheden uitgevoerd.
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van verkeersdrempels/punaises, het aanleggen van enkele voetpaden en het aanpassen van kruisingen. Er wordt gestart ter hoogte van de kruising Bogerd-Lupine. Vervolgens worden de, voor de hele wijk geldende, maatregelen één voor één uitgevoerd. Daarmee kunnen de bewoners altijd via één kant van de straat bij hun woning komen. Tijdens de uitvoering van een maatregel wordt de desbetreffende straat afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 14 juli 2006 gereed. Aan de rand van de wijk worden in de Voortseweg (ter hoogte van huisnummer 38 en 57) ook op twee locaties werkzaamheden uitgevoerd. Gezien de functie van deze weg voor het doorgaand verkeer volgt hierover binnenkort een aparte publicatie.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Stabel van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar onder telefoonnummer (0497) 53 13 53, of via email: p.stabel@eersel.nl .