Gemeente Rotterdam


---

18 mei 2006

Minister Peijs opent eerste standplaats voor Keurmerktaxi's in Rotterdam

Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat verricht maandag 22 mei in Rotterdam de officiële opening van de eerste taxistandplaats voor keurmerktaxi's in Nederland. De opening van deze zogenoemde Taxiplus-plaats vindt plaats bij de ingang van het Hilton Hotel aan de Kruiskade. Voorafgaand vindt in hetzelfde Hotel een minisymposium plaats, waarbij onder anderen minister Peijs en wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer, Vervoer en Organisatie van gedachten wisselen over de keurmerktaxi als visitekaartje van de stad.

De gemeente Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland waar voor keurmerktaxi's een speciale standplaats is ingericht. Op deze standplaats mogen alleen taxi's staan die beschikken over het landelijk TX-Keur en zijn aangesloten bij het Geweldsprotocol Rotterdamse Taxibranche. Doel van de nieuwe standplaatsen is de reiziger te helpen bij zijn keuze voor een kwalitatief goede taxi. Behalve bij het Hilton Hotel heeft de gemeente ook bij het Centraal Station enkele taxistandplaatsen voor Keurmerktaxi's ingericht.

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening en het minisymposium aanwezig te zijn. De bijeenkomst in het Hilton Hotel (Weena 10, Rotterdam) begint om 11.30 en duurt tot 13.00 uur.

Programma
11.30 uur Ontvangst in de Rotterdam Zaal van het Hilton Hotel 11.45 uur Start minisymposium over 'Keurmerktaxi als visitekaartje van de stad' Achtereenvolgens komen aan het woord:
. Mw. Jeannette Baljeu, wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie van de gemeente Rotterdam. "Wat is de filosofie achter het Rotterdamse taxibeleid en welke rol speelt de Rotterdamse taxi bij de marketing van de stad?" . Mw. Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat. "Taxi in het algemeen en kwaliteit in het bijzonder." . Mw. Cecile Bakermans, voorzitter stichting TX-Keur. "Het TX-Keur is er voor de branche, maar vooral voor de klant." . Sjaak de Winter, directeur Rotterdamse Taxi Centrale (RTC). "Waarom is het TX-Keur zo belangrijk voor de taxibranche?"

12.45 uur Officiële opening Taxiplusplaats Hilton Hotel met uitreiking keurmerk aan Rotterdamse taxiondernemers. 13.00 uur Lunch in Hilton Hotel
14.00 uur Einde bijeenkomst

noot voor de redactie/