Gemeente Leeuwarden

Werkzaamheden Drachtsterweg

Bron: gemeente Leeuwarden (18-05-2006) Op maandag 22 mei wordt begonnen met het wijzigen van de rijbaanindeling op de Drachtsterweg tussen afslag Zuiderburen en het Drachtsterplein. De bestaande vrijliggende busbaan stad in wordt opgeheven en gewijzigd in een extra rijstrook voor alle autoverkeer. Het betreft een proef voor een jaar.

De werkzaamheden worden 's avonds en zo nodig 's nachts uitgevoerd. In verband hiermee is de Drachtsterweg stad in tussen afslag Zuiderburen en Drachtsterplein op 22, 23 en 24 mei en op 29, 30 en 31 mei tussen 19.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Werpsterhoek en Overijsselsestraatweg. Het verkeer vanuit Zuiderburen en Goutum stad in wordt omgeleid via Goutum-noord.
De omleiding is met borden aangegeven. Het verkeer stad uit ondervindt geen hinder.

De buslijnen 14 en 320 (Q-liner) stad in worden ook omgeleid via Werpsterhoek en Overijsselsestraatweg. De haltes Zuiderburen en Aldlânsdyk stad in komen te vervallen. Deze buslijnen stad uit ondervinden geen hinder.
De stadslijn 6 (Zuiderburen) komt op genoemde data gedurende de avond geheel te vervallen.

De werkzaamheden zullen zo veel korter of langer duren als nodig. Vanaf 1 juni kan het verkeer op de Drachtsterweg stad in tussen kruispunt Zuiderburen en Drachtsterplein over twee rijstroken beschikken.