TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-05-2006

Televisie
TROS ZOMERAVONDCAFÉ
Uitzending maandag 22 t/m vrijdag 26 mei
Nederland 2 - 19.30 uur

MET TROS ZOMERAVONDCAFÉ OP DE BRITSE TOUR

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 mei staat in TROS ZOMERAVONDCAFÉ Groot-Brittannië centraal. Presentator Bert Kuizenga laat de kijker middels gesprekken met interessante gasten proeven van dit bijzondere land.

Op maandag 22 mei is actrice Inge Ipenburg hoofdgast. We kennen haar vooral van haar rollen in GTST en Westenwind. Zij woonde een jaar in Londen en weet veel van de theaterwereld daar. Ook te gast in de studio is de van origine Britse kok Jean Beddington die een restaurant heeft in Amsterdam. Ze maakt met Ad Janssen twee traditioneel Engelse desserts. Verder een optreden van het bekende duo Grant & Forsythe. WK-gast is sportjournalist Bert Kous die een boekje schreef over het WK Voetbal voor leken. TROS-talent Angela reist af naar Volendam en onderzocht daar de vooroordelen en clichés over de Britten. Verder het dagelijkse WK-item van Harry Vermeegen met Henk en Marianne Timmer.

DINSDAG 23 MEI
Peter Brusse was jaren correspondent voor het NOS-journaal en is de hoofdgast op dinsdag 23 mei. Hij spreekt onder meer over het Britse Koningshuis en typisch Britse humor. Verder een reportage over de Nederlandse Theresa Heslop die werkt in de Canterbury Cathedral. WK-gasten zijn darters Co Stompé en Mieke de Boer. Zij weten alles over deze van oorsprong Britse sport en geven een demonstratie. Ad Janssen maakt met Julie MacMorland een Schots gerecht en Peter Broekhuijsen vertelt iets over Schotse whisky. In het WK-item van Harry Vermeegen zijn Huub Stevens en Vladan Kujovic te gast.

WOENSDAG 24 MEI
Ex-voetballer John de Wolf is de laatste tijd vooral bekend als stijldanser. Hij laat met Roemjana voor de laatste keer zijn stijldanskunsten zien en is de hoofdgast. Hij speelde ruim een jaar bij Wolverhampton en weet dus veel van Groot-Brittannië. Martin Gaus is in de studio en vertelt iets over dieren en vakantie. In de kookrubriek maken Ad Janssen en John de Wolf een Brits gerecht. De culinaire reportage gaat over de traditionele high tea. Een aantal spelers van het Nederlands poloteam komt alles uitleggen over deze typisch Britse paardensport en WK-gast is Kluun, voetballiefhebber en schrijver van het boek 'Komt een vrouw bij de dokter'. Zijn tweede boek 'De weduwnaar' is net uitgekomen. Harry Vermeegen bezoekt in het WK-item het typisch Hollandse Marken met oranjespeler Hedwiges Maduro.

DONDERDAG 25 MEI
Bill van Dijk is hoofdgast op donderdag 25 mei. Van Dijk studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en stond in Nederland aan de wieg van de musical. Hij vertelt over zijn tijd in swinging Londen en zijn carrière. Reporter Angela gaat op spoedcursus om butler te worden en Ad Janssen maakt met Bill van Dijk een typisch Brits gerecht. De muziek komt van All Music, een groep die nummers zingt uit musicals. De WK-gast is Arno Vermeulen, NOS-commentator voor het WK in Duitsland. Tenslotte het dagelijkse WK-item van Harry Vermeegen met Rafael van der Vaart.

VRIJDAG 26 MEI
Hoofdgast van de avond is actrice Saskia Mulder, die al enkele jaren in Londen woont en werkt. In Engeland is ze heel bekend maar in Nederland nog niet zo. Verder een item over het Britse schapendrijven met collies. Tim is Brits, Erwin is Nederlands en zij vormen een stel. Zij vertellen hoe hun nationaliteit hun relatie beïnvloedt. WK-gast is Willeke Alberti. Zij zingt de WK-singel 'Nederland Oranjeland' en vertelt over de tijd dat ze met haar vader naar het Nederlands elftal ging kijken. Het dagelijkse WK-item van Harry Vermeegen gaat over Philip Cocu. En de winnaar van de fotowedstrijd van deze week wordt bekend gemaakt door Tom Meerman, fotoconsulent.

TROS ZOMERAVONDCAFÉ wordt elke werkdag live uitgezonden vanaf het binnenplein van het TROS-gebouw in Hilversum.




TROS