Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-260       |
|                                            |Arnhem|19 mei 2006    |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 22 mei

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig tijdens de feestelijke opening van het Transferium in Barneveld en de geluidsschermen in Stroe. De openingshandelingen worden verricht door minister K. Peijs.
(15.00 - 16.00 uur; Restaurant De Landing, Wolweg 57 in Stroe 16.00 - 18.30 uur; transferium Barneveld-Noord, Baron van Nagell- straat in Barneveld. Graag aanmelden bij de woordvoerders van de gemeente Barneveld, S. van der Putt (0342) 495 280 of M. Hermsen (0342) 495 281)
. Gedeputeerde René van Diessen houdt tijdens de openingshandeling van het Landelijk Meldpunt Asbest samen met wethouder De Lange van Harderwijk een presentatie asbestinventarisatie. Het Landelijk Meldpunt Asbest wordt geopend door staatssecretaris Van Geel. Het meldpunt is opgericht om beter inzicht te krijgen in het voorkomen van asbest in bodem en wegen. (15.00 - 17.30 uur; Stadhuis, Havendam 56 in Harderwijk)

Dinsdag 23 mei

. Gedeputeerde René van Diessen is aanwezig tijdens de hoorzitting van baggerdepot Ingensche Waarden uit Vught. Het doel van de avond is het inbrengen van zienswijzen. (Aanvang 19.00 uur; Zalencentrum Torenzicht, Waterstraat 11 in Lienden)

Woensdag 24 mei

. Gedeputeerde René van Diessen geeft een lezing tijdens het symposium BOW: de relatie tussen overheid en bedrijfsleven. De gedeputeerde gaat in op de visie van de provincie Gelderland op het gebied van economische ontwikkeling en hoe men dit samen met het bedrijfsleven probeert in te vullen. 09.00 - 17.00 uur; Huize Heyendael, gelegen bij Universi- teit/Ziekenhuis Radboud, Geert Grooteplein 9 in Nijmegen)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de opening van de Energieproducerende Kas in het tuinbouwgebied Bergerden. De opening vormt een nieuwe mijlpaal in de transitie die de glastuinbouw doormaakt van grootverbruiker van energie naar leverancier van duurzame energie. (Aanvang 13.00 uur; Kwekerij Stef Huisman B.V., Salvia 2 in Huis- sen)

Zaterdag 27 mei

. De Commissaris van de Koningin woont de heropening van het Afrika Museum bij. De openingshandeling wordt verricht door mevrouw Van der Hoeven, minster van OC&W. Tentoonstellingszalen zijn gerenoveerd en heringericht. (Aanvang 19.00; Afrika Museum, Postweg 6 in Berg en Dal)

Zondag 28 mei

. Gedeputeerde Harry Keereweer maakt op de 'Dag van het Park' de nieuwe naam van het park Over-Betuwe bekend. Hiermee wordt ook de winnaar van de prijsvraag 'bedenk een passende naam voor een nieuw park' bekend. Het gebied wordt 1250 ha groot en vormt straks een prachtig recreatiegebied. (10.30 - 16.00 uur; een tent aan de Rijkerswoerdsestraat (wegge- deelte tussen Bergerden en de A325) in Arnhem)

Maandag 29 mei

. De Commissaris van de Koningin opent de conferentie Gelders Stedenbeleid: 'Thuis in de stad'. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman debatteert over het Gelders Stedenbeleid vanuit provinciaal perspectief en burgemeester Pauline Krikke vanuit het stedelijk perspectief. 's Middags volgen diverse workshops en zal gedeputeerde Hans Esmeijer aanschuiven bij de slotdiscussie. (09.00 - 16.00 uur; voormalige Cobercofabriek, Nieuwe Kade 1 in Arnhem)

Woensdag 31 mei

. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig op de bestuurlijke conferentie Lessons learned New Orleans, 'Als het toch gebeurt'. Wat leert ons de overstroming in New Orleans? (12.00 - 17.00 uur; Kurhaus, Gevers Deynootplein 30 in Den Haag)
. Alle gedeputeerden zijn aanwezig bij de bijeenkomst voor gemeenteraadsleden. Op een informele wijze wordt kennisgemaakt met de (nieuwe) raadsleden van alle Gelderse gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de raadsleden uitleg over de verschillende provinciale taken en beleid. (17.00 - 21.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.