Het systeem voor marktrisicobeheer van Wachovia .............

Asset control

Het systeem voor marktrisicobeheer van Wachovia uitgebreid met interfaces van Asset Control

NEW YORK, May 22 /PRNewswire/ --


- Snelle integratie van complexe gegevenstoevoer dankzij een flexibele oplossing

Asset Control, het toonaangevende bedrijf ter wereld voor gecentraliseerd gegevensbeheer (Centralized Data Management/CDM) voor de financiële sector, kondigde vandaag aan dat Wachovia Corporation, de vierde grootste bankholding in de VS, met succes de oplossing voor risicobeheer van het bedrijf heeft uitgebreid door expansie van de AC Plus-productsuite.

"Asset Control beschikt over een reeks interfaces voor complexe gegevenstoevoer die onze ontwikkelingskosten reduceert en de time-to-market verbetert", aldus Barry Fenwick, Divisional Information Officer bij Wachovia Corporate Investment Bank. "Hierdoor kunnen wij de kwaliteit verhogen van de marktgegevens aangewend voor risicobeheer en kan in de hele organisatie van de software gebruik worden gemaakt."

De oplossing is geconfigureerd vanuit de modulaire structuur van AC Plus en verzamelt en beheert informatie over actuele koersen, slotkoersen en periodekoersen voor rentes, kredietspreads, aandelen, wisselkoersen, goederen en derivaten. Daarnaast consolideert en valideert de oplossing gegevens van diverse externe bronnen, zodat de samenhang en betrouwbaarheid ervan wordt verzekerd.

Wachovia breidt ook de ingebouwde vierdimensionale grafische mogelijkheden van Asset Control uit om gegevensanomalieën en trends in de tijd te analyseren en te onderzoeken in een grafisch, multi-dimensionaal formaat.

"Wij zijn uitermate tevreden dat wij blijven samenwerken met Wachovia om AC Plus aan te passen aan de specifieke vereisten van het bedrijf", aldus Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. "Dankzij de modulaire architectuur van AC Plus kunnen de functies moeiteloos worden uitgebreid met minimaal tijdverlies en minimale kosten."

Info over Wachovia Corporation

Wachovia Corporation, een gediversifieerd bedrijf voor financiële dienstverlening, biedt een ruime keuze aan producten en diensten op gebied van bankieren, vermogensbeheer, kapitaalbeheer en bedrijfs- en beleggingsbankieren. Met meer dan 95.000 werknemers en $ 500 miljard aan vermogen verleent Wachovia diensten aan banken, makelaars en bedrijven die hoofdzakelijk aan de oostkust van de VS zijn gevestigd, en aan klanten via haar kantoren voor beleggingsbankieren in bepaalde locaties. Wachovia beschikt ook over makelaarskantoren voor particulieren met volledige service onder de naam Wachovia Securities in 49 Amerikaanse staten in en Washington, D.C. Internationale diensten worden geleverd via 33 internationale kantoren. Meer informatie kunt u lezen op www.wachovia.com.

Info over Asset Control

Asset Control biedt producten voor gecentraliseerd gegevensbeheer voor de financiële sector via een compleet aanbod van interne en uitbestede mogelijkheden. Gebruikers hebben de keuze uit hulpprogramma's voor ontwikkeling, alles-in-softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun beleggingsgegevens te optimaliseren en zodoende de efficiëntie te verhogen, de kosten te beheersen, het bedrijfsrisico te reduceren en waarde aan hun gegevens toe te voegen.

Het productenaanbod van Asset Control is gebaseerd op de krachtige en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevens over marktrisico, kredietrisico van de tegenpartij, referentiegegevens (security master), onderzoek en acties in de bedrijven en internationale gegevensnetwerking en administratie. Door behandeling van extern en intern verkregen gegevens worden oplossingen geboden om deze gegevens te verzamelen, te valideren, te normaliseren en samen te voegen in zuivere en samengestelde "golden copy"-sets voor gebruik door de bedrijven.

Klanten van Asset Control zijn o.a. LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Chartered, Union Investment, Wachovia Corporation en een zeer grote multinationale energiegroep. Asset Control werd opgericht in 1991 en is een niet- beursgenoteerd bedrijf met activiteiten in Londen, New York en Nederland. Meer informatie kunt u lezen op www.asset-control.com.