Ingezonden persbericht


Brocade introduceert nieuwe data access management-oplossing

Snelle, geautomatiseerde en beveiligde toegang tot bestanden

Tilburg, 22 mei 2006 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) introduceert een nieuwe versie van zijn Brocade Tapestry MyView. Deze data access management-oplossing stelt IT- en beveiligingsbeheerders in staat de toegang tot bestanden op het netwerk beter te controleren. De nieuwe versie biedt een gestroomlijnde rapportage over toegangsautorisaties voor compliance-audits. Verder geeft Tapestry MyView individuele gebruikers een gepersonaliseerd overzicht van de netwerksystemen waartoe ze toegang hebben. Daarnaast beschikken beheerders over krachtige tools om het toezicht op toegangsrechten en de netwerkbeveiliging te verbeteren. De nieuwe versie van Tapestry MyView verbetert niet alleen de beveiliging, maar vereenvoudigt ook de handhaving van regelgeving als Sarbanes-Oxley, FISMA, HIPAA en PIPEDA.

Tapestry MyView is te integreren met het beveiligingsmodel en de gebruikersinformatie van Microsoft Active Directory, waardoor beheerders eenvoudig per gebruiker autorisatieprofielen kunnen creëren en beheren. De software genereert snel en automatisch een complete Global Resource Access Matrix (GRAM), wat de identificatie van individuen en toegangsrechten voor specifieke bestanden binnen bedrijven en vestigingen vergemakkelijkt. Dit gebeurt op basis van identiteitsbeheer, gebruikersinformatie en door de beveiliging verleende toestemmingen. De schaalbare oplossing kan duizenden gebruikers en netwerkbronnen binnen ondernemingen ondersteunen en voert autorisatiewijzigingen van gebruikers- en netwerkbronnen automatisch door.

"Tapestry MyView verbetert de beveiliging en vergemakkelijkt het voldoen aan compliance-eisen", zegt Brian Garrett, analist bij de Enterprise Strategy Group. "De meeste data binnen bedrijfsomgevingen is ongestructureerd en in specifieke bestanden opgeslagen. Brocade maakt het beheer van datatoegang aanzienlijk efficiënter en veiliger."

"Diverse beveiligingslekken in 2005 hebben ertoe geleid dat databeveiliging en het voldoen aan compliance-eisen bovenaan de prioriteitenlijst van ondernemingen staan", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Worldwide Marketing and Support van Brocade. "Het automatiseren van handmatig gestuurde processen maakt compliance-audits voor opgeslagen bestanden eenvoudiger. Op die manier verbetert Tapestry MyView de interne databeveiliging van bedrijven en hun vestigingen overal ter wereld. De software maakt deel uit van de complete File Area Network-strategie (FAN) van Brocade, die klanten helpt bedrijfsgegevens beter te beheren."

Tapestry MyView versie 3.0 komt in de zomer van 2006 op de markt. Voor een gratis testperiode van 30 dagen of aanvullende productinformatie: www.brocade.com.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc
Brocade is toonaangevend leverancier van platformen en oplossingen voor het intelligent verbinden, beheren en optimaliseren van IT-bronnen in shared storage-omgevingen. 's Werelds meest vooraanstaande aanbieders van computersystemen, servers en storage bieden de Brocade SilkWorm-familie van Storage Area Network-connectiviteit (SAN) als basis voor gedeelde storage in organisaties van diverse omvang. De Brocade Tapestry-familie van applicatie-infrastructuuroplossingen biedt de mogelijkheid om proactief applicatie- en informatiebronnen te beheren en te optimaliseren door de gehele organisatie. Met Brocade-oplossingen zijn organisaties beter in staat kosten te verminderen, complexiteit te managen en business compliance te realiseren dankzij geoptimaliseerd gebruik en beheer van hun applicatie-infrastructuren.

Ingezonden persbericht