Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 22 mei 2006

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 22 MEI 2006


----------
GEMEENTEHUIS GESLOTEN ROND HEMELVAART

Het gemeentehuis is gesloten op donderdag 25 mei 2006 (Hemelvaartsdag) en op vrijdag 26 mei (verplichte roostervrij dag).


----------

WIJZIGING AFVALINZAMELING ROND HEMELVAART

De huisvuilinzameling van donderdag 25 mei 2006 wordt verschoven naar zaterdag 27 mei 2006. De huisvuilinzameling op vrijdag 26 mei 2006 gaat gewoon door.


----------

WEGWERKZAAMHEDEN PROVINCIALE WEG MIDDELSTUM - KANTENS - USQUERT (N998)

In de periode van maandag 29 mei tot en met vrijdag 7 juli 2006 wordt de provinciale weg tussen Middelstum en Usquert voorzien van een nieuwe deklaag. Dit gebeurt in 2 fasen. Tijdens de werkzaamheden is de weg gestremd voor het doorgaande verkeer.
* De werkzaamheden tussen Middelstum en Kantens worden uitgevoerd van maandag 29 mei tot en met vrijdag 9 juni.
* De werkzaamheden tussen Kantens en Usquert worden uitgevoerd van maandag 12 juni tot en met vrijdag 7 juli 2006.

Tijdens de werkzaamheden is de weg voor het doorgaande verkeer gesloten. De aannemer zal de werkzaamheden zo opsplitsen dat de bewoners van Toornwerd en Rottum via de noord- of zuidkant bereikbaar blijven. De eerste dagen van de stremming zal de politie extra controleren. De weg blijft bereikbaar voor hulpdiensten. Als zich een calamiteit voordoet kunnen de hulpdiensten via een speciaal nummer de aannemer informeren, zodat hij de hulpdiensten een vrije doorgang kan verlenen. Informatie kunt u vinden op de website van provincie Groningen: www.provinciegroningen.nl onder de knop 'werk in uitvoering' op de homepage. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren bellen met de afdeling Wegbeheer van de provincie Groningen, telefoonnummer: 050 - 316 40 19.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Reguliere bouwvergunning

* Woongroep Marenland voor het gedeeltelijk veranderen van woningen op de percelen Groensingel 28a t/m 38a te Middelstum, verzonden 18 mei 2006.

Lichte bouwvergunningen van rechtswege verleend (de behandeling heeft lager geduurd dan gebruikelijk)
* Stokebrook en Zn. VOF voor het plaatsen van een intern stellingmagazijn op het perceel Stadsweg 27 te Wirdum, verzonden 11 mei 2006;
* M.A. Heeger voor het veranderen van de voordeur op het perceel Dorpstraat 15 te Oosterwijtwerd, verzonden 15 mei 2006;
* P.W. Siepelinga voor het vergroten van een kamer op het perceel Kersenlaan 12 te Loppersum, verzonden 15 mei 2006;
* W.H. Maton voor het gedeeltelijk vergroten van een garage op het perceel Kersenlaan 10 te Loppersum, verzonden 15 mei 2006.

Gebruiksvergunningen

* De Viskenij, ontmoetingscentrum voor het in gebruik hebben van een ontmoetingscentrum op het perceel Kosterijweg 10a te Westeremden, verzonden 17 mei 2006;
* H.L. Driessen voor het in gebruik hebben van een café op het perceel Lagestraat 2 te Loppersum, verzonden 17 mei 2006;
* J.P. Noorbergen voor het in gebruik hebben van een café op het perceel Hoofdstraat 15 te Stedum, verzonden 17 mei 2006.

Evenementvergunning

* Voetbalvereniging Stedum voor het houden van een afsluitingsfeest op 17 juni 2006 in de sporthal aan de Bedumerweg te Stedum, verzonden 16 mei 2006.

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen een of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de afdeling Backoffice/VTH te Middelstum.

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* A.H. Brandsen voor het gedeeltelijk veranderen van de schuur op het perceel Stitswerderweg 40 te Middelstum;
* Gemeente Loppersum voor het oprichten van een loods op het perceel Industrieweg 4 te Loppersum.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een reguliere bouwvergunning ontvangen van:
* M. van der Meer voor het vergroten van de woning op het perceel Wijmersweg 77 te Loppersum;
* M. Wit voor het plaatsen van een veranda op het perceel Kleine weg 3 te Westeremden.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een sloopvergunning ontvangen van:
* D.J. Vermeulen voor het slopen van een dak op het perceel Borgweg 29 te Zeerijp;
* Gemeente Loppersum voor het slopen van het KCA depot op het perceel Pomonaweg 5 te Loppersum;
* Gemeente Loppersum voor het slopen van een zoutloods op het perceel Pomonaweg 5 te Loppersum.

Burgemeester en wethouder hebben een aanvraag om kapvergunning ontvangen van:
* J. v.d. Wetering voor het kappen van 2 populieren op het perceel Ossengang 3 te Toornwerd.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag voor een evenementenvergunning ontvangen van:
* Jeugdsoos "the Building" in Stedum voor het promotie-evenement New Attraction (dans, muziek, pannatoernooi) op 24 juni 2006 van 17.00 tot 24.00 uur op het speelveldje aan het Klokkepad en in de jeugdsoos.
* Kennisgeving incidentele festiviteiten:

* Jeugdsoos "the Building" in Stedum i.v.m. het promotie-evenement New Attraction (dans, muziek, pannatoernooi) op 24 juni 2006 van 17.00 tot 24.00 uur in de jeugdsoos.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De recentelijk ontvangen aanvragen om bouwvergunning en schetsplannen worden ter advisering aan Libau Welstands- en Monumentenzorg Groningen voorgelegd. De behandeling van deze plannen zal plaatsvinden op
* 31 mei 2006, om 13.30 uur in het kantoor van de afdeling Backoffice/VTH, Concordiaplein 4 te Middelstum.

Wanneer u bij deze openbare behandeling aanwezig wilt zijn, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer R. Zomer van de afdeling Backoffice/VTH (telnummer 0596-575206). De tijdens het bezoek van de rayonarchitect behandelde aanvragen om een bouwvergunning, waarover zij nog niet hebben geadviseerd worden behandeld in de zogenaamde kleine of grote commissie van Libau. Die vergaderingen zijn ook openbaar en worden gehouden in Groningen. Meer informatie daarover kunt u lezen op de website www.libau.nl (zie onder vergaderagenda) of opvragen bij de heer R. Zomer van de afdeling Backoffice/VTH.

Einde Gemeentelijke mededelingen 22 mei 2006