Centric KSI


-PERSBERICHT-
Centric doet een strategische stap in de zorg

Gouda, 22 mei 2006 - de goudse ict-dienstverlener centric holding b.v. is voornemens het tevens in gouda gevestigde innovative care group over te nemen. innovative care group bekleedt met zijn werkmaatschappij prevalent een belangrijke positie in de markt voor zorg en welzijn. de overname is een belangrijke stap in het streven van centric om de volledige keten van dienstverlening in de welzijns- en zorgsector met ict-oplossingen te kunnen bedienen.

Met circa 70 medewerkers levert PreValent ICT-oplossingen voor organisaties die actief zijn in zorg. PreValent is leider in de markt van GGD-applicaties. Ook in de markt van de thuiszorg, verpleging en verzorging, ambulancediensten, regionale indicatieorganen en bij arbodiensten is PreValent sterk vertegenwoordigd. In deze markten biedt PreValent complete ondersteuning bij de primaire processen van klanten. De overname sluit uitstekend aan bij het streven van Centric om totaaloplossingen te kunnen leveren voor de totale keten van welzijn, zorg en wonen. Binnen de lokale overheid en bij woningcorporaties heeft Centric reeds substantiële marktaandelen die complementair zijn aan de markten waarin PreValent opereert.

Karim Henkens, directeur van de divisie IT Solutions van Centric: "De vraag naar zorg zal de komende jaren onder andere door de vergrijzing van de bevolking in hoog tempo toenemen. Om aan deze snel toenemende vraag naar zorg te kunnen blijven voldoen moeten zorginstellingen meer samenwerken, hun werkzaamheden en processen beter op elkaar afstemmen en meer gebruik maken van innovatieve ICT-toepassingen (mobiele toepassingen, domotica, robotica). Op lokaal niveau zullen gemeenten een steeds nadrukkelijker rol gaan spelen in het regisseren en coördineren van het aanbod van zorg. De invoering van bijvoorbeeld de WMO en de discussie omtrent de jeugd(gezondheids)zorg maken dit duidelijk. Elektronische uitwisseling van informatie tussen organisaties op lokaal, regionaal en landelijk niveau zal steeds belangrijker worden om de zorg rondom de individuele patiënt adequaat te kunnen (blijven) organiseren (elektronisch patiënten dossier, elektronisch kinddossier, invoering zorgnummer etc.)." "De vraagstukken waar de zorg voor staat vragen om een continue investering in innovatie en ontwikkeling van nieuwe ICT-toepassingen. Om deze ICT-toepassingen adequaat te kunnen ontwikkelen, in deze snel veranderende omgeving, is kennis en ervaring op de verschillende terreinen onontbeerlijk. Samenwerking tussen ICT-leveranciers met kennis van de verschillende terreinen is een voorwaarde om te kunnen voldoen aan de snel veranderende vraag. De overname van PreValent door Centric past hier uitstekend in."

Aad Proost, directeur van InnoVative Care Group/PreValent: "Bij PreValent is in de afgelopen jaren in toenemende mate het besef gekomen dat schaalvergroting noodzakelijk is. Met name omdat onze klanten steeds vaker onderdeel worden van een totale zorgketen waarvan zij slechts een schakel vormen. Dat vergt grote investeringen in nieuwe ICT-oplossingen. Deze investeringen denken wij in de combinatie met Centric in snel tempo te kunnen realiseren."

Naar verwachting zal de overname van InnoVative Care Group door Centric uiterlijk in juni 2006 worden afgerond. Het bedrijf zal als zelfstandig onderdeel worden ingepast in de divisie IT Solutions van Centric.



Centric KSI