NOVA

22-05-2006

Voorwaardelijke celstraffen en boetes voor oud-Ahold-top

Het OM heeft twintig maanden cel geëist tegen voormalig bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven en oud-financieel directeur Michiel Meurs en een jaar gevangenisstraf tegen oud-bestuurder Jan Andreae en oud-commissaris Roland Fahlin. In de studio commentaar van financieel journalist Jeroen Smit, hij volgt het proces voor NOVA, en hoofdofficier van Justitie René Craemer.

Rechter ondanks aangifte jarenlang in functie

In Zwolle vindt morgen de eerste zittingsdag plaats van het proces tegen een voormalig raadsheer van de Hoge Raad in Leeuwarden: Wicher Wedzinga. Hij is aangeklaagd wegens poging tot doodslag van een Oekraïense vrouw. Wedzinga was ten tijde van het plegen van de delicten nog volop in functie. NOVA sprak met de president van het gerechtshof en had een exclusief interview in de Oekraïne met Tetyana, de ex-vriendin van de rechter.

Verdachte zaak-Holloway wil uitlevering voorkomen

De Arubaanse jongen die vorige week in Utrecht is aangehouden als verdachte in de zaak-Holloway, probeert uitlevering aan Aruba te voorkomen. Zijn advocaat Gerard Spong heeft daartoe een kort geding tegen de Staat aangespannen. In NOVA een reactie van Gerard Spong en vanuit New York commentaar van correspondent Twan Huys.

Presentatie: Clairy Polak
(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht


----------