Unilever NV



News Release Persbericht News Release News Release

UNILEVER BENOEMT NIEUW HOOFD PENSIOENEN

Rotterdam, 22 mei.- Unilever heeft Peter Zegger benoemd tot Hoofd Corporate Pensions (CPD). Hij volgt Philip Lambert op, die Unilever heeft verlaten na een dienstverband van 31 jaar, waarvan 12 jaar als hoofd CPD.

Peter Zegger (44) is op 1 mei in zijn nieuwe functie begonnen. Hij krijgt de verantwoordelijkheid voor een team van 13 mensen, van wie de kerntaken bestaan uit het bepalen van de algemene pensioenstrategie voor het bedrijf en zorgdragen voor de wereldwijde toepassing van best practice en een naadloze samenwerking met de nationale pensioenfondsen over de gehele wereld. Unilever heeft momenteel 80 pensioenfondsen, verdeeld over 42 landen met activa met een totaalwaarde van 18,5 miljard per eind december 2005.

Peter Zegger: "Pensioenen zijn de afgelopen jaren meer en meer in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Dit biedt fascinerende vooruitzichten en ik verheug me er dan ook op mijn ervaring en visie in te zetten bij de uitdagingen die ons op dit terrein nog te wachten staan."

Peter Zegger trad in 1987 in dienst van Unilever als financieel accountant op het hoofdkantoor in Rotterdam. Hij bekleedde verschillende financiële en inkoopfuncties en hogere functies binnen Corporate Treasury, totdat hij in 1997 werd benoemd tot Finance Director voor Unilever Zwitserland. Voordat hij hoofd pensioenen werd, was hij Corporate Centre Controller, medeverantwoordelijk voor het veranderingsproces, inclusief de implementatie, van de Nederlandse GAAP/IFRS voor Unilever, en was hij hoofd Finance Shared Service Centre voor de hoofdkantoren in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Peter, die is afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is getrouwd en heeft twee kinderen. Naast zijn werk is hij een toegewijd hockeyliefhebber ­ penningmeester van de club in Schoonhoven ­ en is hij actief op het gebied van theater als lid van de adviesraad van het Luxor Theater in Rotterdam.

Philip Lambert, die is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de pensioenfondssector, met name in een aantal externe functies, zoals voorzitter van de European Federation of Retirement Provision (EFRP) en voorzitter van de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen, blijft op parttime basis actief in de pensioenindustrie.