3 e persbericht van maandag 22 mei 2006

Eindhoven, 22-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt automobilist zonder rijbewijs aan

Maandagmiddag omstreeks 16.30 uur betrapte de politie op de Moreelselaan een 18-jarige Eindhovenaar die zonder rijbewijs een auto bestuurde. Hij werd daarop aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn 44-jarige moeder die naast hem zat was het niet eens met de gang van zaken en beledigde en bedreigde de politieagenten. Daarop werd zij aangehouden en is ook tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: politie houdt posterplakker aan

Op aangeven van een getuige kon in het Dommeltunneltje maandagmiddag om 14.40 uur een 20-jarige posterplakker uit Son worden aangehouden. De man had hier zonet een twintigtal posters geplakt. Het is hier verboden posters te plakken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van diefstal/heling snorfiets aan

Maandagmiddag om 15.00 uur hield de politie in de Kerkstraat een 22-jarige Eindhovenaar aan. Hij reed op een snorfiets zonder kentekenplaat. De snorfiets was vorig jaar april gestolen. De verdachte bezat geen bromfietscertificaat of rijbewijs. Evenmin kon de man zich legitimeren. Eenmaal op het bureau kwam de identiteit van de verdachte boven water. Hij had nog verschillende geldboetes openstaan met een totaalwaarde van ruim vierhonderd euro. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het helen of stelen van een snorfiets. Omdat de man de geldboetes nog niet betaald had is hij ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontrole Geldropseweg

Op de Geldropseweg vond maandag tussen 13.20 en 15.30 uur een snelheidcontrole plaats. Van de 480 gecontroleerde voertuigen reden er 80 harder dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Helmond: Politie houdt agressieve man aan

De politie hield maandagochtend omstreeks 11.00 uur op de Wethouder Ebbenlaan een 44-jarige Helmonder aan. De agressieve man bedreigde en sloeg op de Wethouder Ebbenlaan zonder aanleiding een 16-jarig meisje in haar gezicht. Omstanders werden ook door hem bedreigd. Kort hierna kon hij door de inmiddels gewaarschuwde politie worden ingerekend. Het slachtoffer heeft van de mishandeling en bedreiging aangifte gedaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Snelheidscontrole

Maandagochtend tussen 9.30 en 12.15 uur vond er op de Lienderweg een snelheidscontrole plaats. Van de 720 gecontroleerde voertuigen reden er 51 te hard. Op de weg waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u werd bij een voertuig een snelheid van maar liefst 88 km/u gemeten.