Gemeente Hilversum

Werken aan de weg

17 mei 2006
De wegwerkzaamheden van 22 t/m 26 mei 2006

De nieuwe rotonde op de kruising Lage Naarderweg/Sumatralaan wordt op vrijdag 2 juni volledig opengesteld, ook voor het verkeer het Media Park in. Tot die dag blijft de Sumatralaan afgesloten tussen de rotonde en de Insulindelaan. Autoverkeer naar Bussum is mogelijk via de Lage Naarderweg en de nieuwe rotonde. Vanaf de rotonde geldt op de Lage Naarderweg tijdelijk eenrichtingsverkeer in de richting Bussum. Autoverkeer vanuit Bussum wordt omgeleid langs de Bussumergrintweg, de Bachlaan, de Boslaan en de 's-Gravelandseweg.

In de Herenstraat begint maandag 22 mei 2006 de herinrichting met de vervanging van de riolering tussen de Groest en de Zeedijk. Autoverkeer (waaronder de bus) wordt omgeleid door de Veerstraat, waar tijdelijk eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Groest in de richting Kerkbrink.

Op de 's-Gravelandseweg verlegt waterleidingbedrijf Hydron de waterleiding. Maandag en dinsdag 22 en 23 mei 2006 wordt daarbij in twee etappes de weg overgestoken ter hoogte van de Costeruslaan. Het autoverkeer wordt ter plaatse met een wisselstoplicht over één weghelft geleid.

Verder wordt gewerkt


* in de Koomansstraat, herinrichting (tot half juni);
* en op de ventweg van de Jan van der Heijdenstraat tussen de Minckelersstraat en de Lorentzweg, aanleggen drempels en parkeervakken (tot eind mei).

De wegwerkzaamheden van 27 mei tot en met 2 juni 2006

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei wordt de Havenstraat afgesloten, niet voor wegwerkzaamheden maar voor een braderie. Autoverkeer op de Bosdrift en de Gijsbrecht van Amstelstraat wordt stad in omgeleid over de Loosdrechtseweg en de Vaartweg.

Op maandag 29 mei beginnen de vervanging van de riolering en de herinrichting van de Hilvertsweg tussen de Diependaalselaan en de Neuweg. Daarbij moet een aansluiting gemaakt worden op het hoofdriool van de Diependaalselaan. Tussen de ochtend- en de avondspits wordt autoverkeer op de Diependaalselaan met een wisselstoplicht over één weghelft geleid.

In de Herenstraat wordt gewerkt tussen de Groest en de Zeedijk. Autoverkeer (waaronder de bus) wordt omgeleid door de Veerstraat, waar tijdelijk eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Groest in de richting Kerkbrink.

De nieuwe rotonde op de kruising Lage Naarderweg/Sumatralaan wordt een week later opengesteld dan eerder gemeld, op vrijdag 9 juni. Tot die dag blijft de Sumatralaan afgesloten tussen de rotonde en de Insulindelaan en blijven de omleidingen gelden.

Verder wordt gewerkt

* in de Koomansstraat, herinrichting (tot half juni).