Digitale Gemeente Houten

Scholieren nemen een kijkje achter de schermen bij TNT en Canon

zaterdag 27 mei 2006 - Bron: Platform MO Houten

Op maandag 22 mei hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool de Regenboog uit Houten een kijkje genomen achter de schermen bij TNT aan de Meidoornkade en het Canon Center aan de Molen in Houten.

De twee bedrijvenworkshops waren een onderdeel van het jubileumprogramma van openbare basisschool De Regenboog. Op maandag 22 mei konden alle leerlingen deelnemen aan verschillende workshops. De school vond het in het kader van het jubileum leuk en zinvol om de oudste leerlingen eens te laten zien wat er binnen het bedrijfsleven gebeurd.

Werknemers van TNT lieten zien dat er over de hele wereld met vliegtuigen en autos duizenden pakjes per dag worden vervoerd. Daarnaast werd er een kijkje genomen in een vrachtauto met pakjes en scanapparaat. De leerlingen mochten natuurlijk ook schatten hoeveel pakjes er per dag over heel de wereld door TNT vervoerd worden.

Bij Canon gingen de leerlingen na een introductie zelf aan de slag en moesten ze als verkoopteams een eigen offerte op de computer samenstellen In deze offerte werden eigen gemaakte digitale fotos geplaatst. Een leuke kennismaking met het vak als verkoper.

De samenwerking tussen de school en de bedrijven is tot stand gekomen door het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten. TNT en het Canon Center zijn als partners betrokken bij het Platform. Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten is een lokaal netwerk van bedrijven en organisaties in Houten die maatschappelijk betrokken ondernemen willen initiëren, ontwikkelen en uitdragen, om zo de sociale binding tussen het bedrijfsleven en lokale maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties te vergroten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).