Gemeente Hilversum

Herinrichting Herenstraat van start

11 mei 2006
In de loop van de week van 22 mei begint de aannemer in opdracht van de gemeente aan de herinrichting van de Herenstraat. Het werk omvat het vervangen van de riolering op het gedeelte tussen de Groest en de Zeedijk en de herinrichting van straten en stoepen over de hele lengte van de straat.

Fasering
Bij de herinrichting wordt rekening gehouden met de twee grote evenementen in het centrum, Hilversum Alive begin juli en Hilversum On Air begin september. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase, tot Hilversum Alive, wordt vanaf de Groest gewerkt in de richting van de Zeedijk.
Na Hilversum On Air wordt het werk weer opgepakt en voor de intocht van Sinterklaas half november afgerond.

Een probleem bij de herinrichting vormt de bevoorradingskelder van Hilvertshof, die in principe bereikbaar moet blijven. Daarom zijn met Hilvertshof afspraken gemaakt over twee momenten waarop ter hoogte van de ingang van de bevoorradingskelder wordt gewerkt. Dat gebeurt op twee vrijdagen en zaterdagen in juni. Op vrijdagochtend wordt Hilvertshof bevoorraad tot 11.00 uur. Daarna gaat de aannemer tot en met de zaterdag aan het werk. De eerste keer wordt het riool vervangen en twee weken later wordt de bestrating voor de inrit aangebracht.

Bereikbaarheid
Als in de eerste fase wordt begonnen bij de Groest, wordt het autoverkeer vanuit de Prins Bernhardstraat via de Groest en de Veerstraat naar de Herenstraat geleid. In de Veerstraat wordt eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Groest richting Herenstraat. Dat betekent dat autoverkeer vanaf het parkeerdak van Hilvertshof dient uit te rijden in de richting Herenstraat en Langestraat.

Met vragen kunt u terecht bij Wil Kamer van de afdeling Communicatie; tel: 035 - 629 2200.