Win met Carrièretijger een gratis loopbaanadviestraject

AMSTERDAM, 20060517 -- Carrieretijger.nl biedt loopbaantwijfelaars drie kansen op een gratis loopbaanadviestraject ter waarde van 1000 euro. Iedereen die een carrière ambieert op hbo-niveau kan vanaf 22 mei 2006 zijn of haar motivatie posten in het forum op www.carrieretijger.nl en zo één van de drie loopbaanadviezen op maat winnen. Carrièretijger.nl organiseert deze actie om jonge professionals die niet weten in wat voor loopbaan zij het meest van hun talenten profiteren, met deskundige coaching op de goede weg te helpen. De winnaars vertellen over hun ervaringen in het forum van Carrièretijger zodat andere twijfelaars daar inspiratie in kunnen vinden.


Twijfel over de carrière heeft iedereen wel eens. Zal ik een andere baan zoeken, weer een opleiding gaan volgen of een goede cursus? Die twijfel kan je te allen tijde overvallen: als je nog maar net bent afgestudeerd, maar ook als je al een paar jaar werkt. Een loopbaanadviseur kan je helpen met die twijfels. Alleen hangt daar, helaas, vaak een hoog prijskaartje aan. De kosten lopen uiteen van 500 euro voor een eenvoudige beroepskeuzetest met uitleg over de uitslag, tot vele duizenden euro's. Het inhuren van een loopbaancoach is daardoor helaas niet voor iedereen weggelegd. De juiste keuze voor een studie en/of een beroep bepaalt echter voor een deel de kwaliteit van je leven.

Carrièretijger.nl (zie voor meer informatie de bijlage 'Wat is www.carrièretijger.nl') stelt zich ten doel mensen die op hbo-niveau carrière willen maken, te voorzien van informatie over opleidingen en beroepen en de competenties die daarvoor nodig zijn. Daarnaast biedt de site een uitgebreide rubriek over solliciteren. De redactie van Carrièretijger realiseert zich dat alleen het bieden van informatie over mogelijke beroepen en opleidingen soms niet genoeg is om de juiste keuze te maken. Dan is persoonlijk advies nodig.

Daarom stelt Carrièretijger drie gratis adviestrajecten ter beschikking in samenwerking met zeer deskundige loopbaanadviseurs:
  • Pierre Remijn van de Hudson Groep en voorzitter van het NOLOC (de beroepsvereniging voor ruim 1300 professionals werkzaam op het gebied van loopbaanadvisering, outplacement, beroepskeuzeadvies en carrièrecoaching)
  • Bert Warners van de Geldergroep en voorzitter van het Register Beroepskeuzeadviseurs
  • Susanne Biemans, zelfstandig adviseur van bureau Congruens
Met deze actie hopen wij carrièretijgers te motiveren twijfels over hun studie- of beroepskeuze te onderzoeken, zodat zij de richting vinden waarin ze beter van hun talenten profiteren.

De actie

De actie staat open voor iedereen die op hbo-niveau carrière wil maken. Op 22 mei 2006 begint de actie met een advertentie in de Spits in de special 'Afstuderen'. (Op de pagina www.carrieretijger.nl/win staat de uitleg van de actie. Deze pagina is al online.)
Op 22 juni maakt de jury, bestaande uit bovengenoemde loopbaanadviseurs, op de homepage van Carrièretijger.nl bekend wie de drie winnaars zijn. De gelukkigen doen vervolgens verslag van hun ervaringen in het forum, zodat andere twijfelaars op de achtergrond kunnen 'meedoen' en zelfstandig aan hun studie- en beroepskeuze kunnen werken.

De jury beoordeelt de inzendingen op overtuigingskracht. Een deelnemer moet op zijn eigen manier kunnen laten zien dat hij al het nodige heeft gedaan om zijn richting te vinden, maar nu niet verder komt zonder advies. Dat kan met een rap, een songtekst, sprookje, een lied, een klein filmpje, een fotocollage of gewoon een overtuigend persoonlijk verhaal.
Vervolgens beginnen de drie gelukkigen met het traject, dat medio september afgesloten wordt.

De eerste 100 inzenders ontvangen één van de best verkochte boeken op het gebied van loopbaanplanning: Welke kleur heeft jouw parachute? Een praktisch handboek voor werkzoekers en carriereplanners, van Richard N. Bolles, (Uitgeverij Nieuwezijds, 2005), voorzien van een persoonlijke boodschap van één van de loopbaanadviseurs.

Voor meer informatie over de actie en de achtergronden ervan mailt of belt u:
Marieke van Oosterhout: Marieke.van.Oosterhout@carrieretijger.nl (tel 0493-688147). Zij kan voor u een interview regelen met één van de loopbaanadviseurs.

Op www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/loopbaanadvies vindt u een aantal artikelen over loopbaanadvies.
...............………………..

Bijlage Wat is www.carrieretijger.nl?

Doelgroep

Carrièretijger richt zich tot mbo'ers en hbo'ers die al wat werkervaring hebben en door willen studeren, een beroep op hbo-niveau ambiëren en succes willen hebben in hun loopbaan. Zij vinden op www.carrieretijger.nl alles wat ze nodig hebben voor een goede carrièrekeuze.

Op dit moment (mei 2006) telt de site 120.000 unieke bezoekers per maand.

Doelstellingen
  • Uitgebreide en toegankelijke beschrijvingen van bijna alle hbo-opleidingen geven een goed beeld van de competenties die studenten er verwerven. Ook beschrijven we hier hoe studeren in het hbo eigenlijk werkt en hoe je dat kunt combineren met een baan. Zo beginnen studenten goed voorbereid aan hun opleiding.
  • De profielen van uiteenlopende beroepen als project manager, verpleegkundige of personeelsadviseur helpen mensen met vragen over het vervolg van hun loopbaan goed op weg. Bezoekers kunnen een groot aantal beroepen met elkaar vergelijken op inhoud en carrièreperspectief en kunnen bepalen hoe het beroep aansluit bij hun ervaring en vooropleiding.
  • Uniek op Carrièretijger zijn de concrete toelichtingen op competenties als durf, accuratesse of sociale vaardigheden in de rubriek Functioneren. Aan werknemers op hbo-niveau worden vaak dergelijke eisen gesteld, maar wat betekenen die nu eigenlijk en hoe kun je eraan voldoen?
  • De rubriek Carrière bevat artikelen met uitgebreide adviezen voor de manieren waarop een hbo'er kan profiteren van zijn competenties door zich in het werk te profileren. Ook is hier een zeer praktische en complete sollicitatiecursus te vinden.
  • In het forum wisselen bezoekers studie-ervaringen uit, bespreken met elkaar hun loopbaandoelen en geven feedback op elkaars sollicitatiebrieven. Loopbaanadviseurs adviseren in dit forum.

Welke route een bezoeker ook neemt door de site, uiteindelijk heeft hij een duidelijk beeld van zijn kansen in een nieuw beroep, welke opleiding hij daarvoor moet volgen en hoe hij van zijn talenten kan profiteren.

Objectieve informatie

De informatie op Carrièretijger is volledig objectief en zorgvuldig geresearched door onze tekstschrijvers. Veel achtergrondinformatie wordt geleverd door studievoorlichters en besturen van beroepsverenigingen. Wij zijn niet gelinkt aan een overheidsinstelling of opleidingsinstituut.

Uitgever

Carrièretijger wordt uitgegeven door René Pijlman, eigenaar van Applinet BV. Dit bedrijf exploiteert ook de succesvolle sites www.leren.nl en www.lancelots.nl.