Hola! Dos servesa

Spaans leren voor de zomervakantie

VOORBURG, 20060411 -- Een biertje bestellen in het Spaans kan langzamerhand iedereen, maar voor echt contact met Spanjaarden is dat niet genoeg. In de korte stoomcursus Spaans voor beginners van Intervista leert u in tien lessen gedurende vijf weken de basisbeginselen van deze wereldtaal. De cursus start op 22 mei en is voor uw zomervakantie klaar.


Er spreken wereldwijd iets meer mensen Spaans dan Engels. Het is na Chinees de belangrijkste taal en het aantal sprekers groet snel. In de VS is het bijvoorbeeld al de tweede taal. De gemiddelde vakantieganger aan de Costa's gelooft dat wel, maar wil zich wel een beetje verstaanbaar kunnen maken. Al was het alleen maar om akelige verassingen in het restaurant te voorkomen, iets in een winkel te kopen of een dokter te kunnen bezoeken.

Uzelf redden
In de cursus leert u met Spaanssprekenden te praten. U kunt zich straks voorstellen en iets vertellen over uw leven thuis en begrijpt ook de vragen daarover van uw gesprekspartner. U kunt afspraken maken, de weg vragen en dingen zoals gebouwen beschrijven. In het restaurant kunt u correct bestellen en informatie inwinnen over wat er op de menukaart staat. U kunt ook een antwoord geven op vragen naar uw voorkeuren op allerlei gebied, bijvoorbeeld tijdens het winkelen. Belangrijk is dat u dadelijk met Spanjaarden kunt meepraten over wat hen en uzelf bezighoudt. Zo krijgt u echt contact! Ook kunt u volgen waar een krantenartikel over gaat en een geschreven bericht voor iemand achterlaten.

Samen leren
De cursus Spaans voor beginners richt zich op spreken, luisteren, lezen en schrijven. De basis van de cursus is intensief met elkaar oefenen. De theorie wordt ondersteund door het boek Por supuesto (tekstboek/werkboek, deel 1, ISBN 90 5451 114 1, ¤ 29,00) en een heldere uitleg door de docent Yira Armas Peraza. De aanschaf van een eenvoudig woordenboek is een echte aanrader.Tegenwoordig heeft u al voor twee tientjes een handzame complete serie met CD-roms. U kunt deze woordenboeken gemakkelijk in uw handbagage meenemen, zodat u er in een gesprek altijd op kunt terugvallen.

Meedoen
Spaans voor beginners vindt plaats op 22/5, 29/5, 1/6, 8/6, 12/6, 15/6, 19/6, 22/6, 26/6, 29/6 en begint iedere avond om 19.00 uur. De kosten zijn ¤ 245,00. Opgave voor 15 mei 2006 via www.intervista.nl (Taal/Taalvaardigheid) of Telefoon 070-3356351. Intervista is gevestigd aan de Van Alphenstraat 2, 2274 NA Voorburg.