29
30
31
/> Maart 2006

Friese Elfstedenwandeltocht bestaat 60 jaar
De Elfstedenwandeltocht is dit jaar `zestig jaar jong'. En dat ze jong is blijkt uit het feit dat ze goed op koers ligt. Meer dan duizend mensen hebben inmiddels de weg naar de website gevonden en zich ingeschreven voor de tocht der tochten. Er kunnen er altijd nog meer bij. De Elfstedenwandelentocht wordt in vijf dagen gelopen. De start is in Leeuwarden, de eerste van de elf steden. De tocht is 205 km lang en kan ook een invulling zijn voor een korte actieve vakantie in de provincie Friesland.
Afbeelding
Foto: Martin de Jong

Van 23 mei tot en met 27 mei 2006 wordt de tocht gelopen en kan de wandelaar volop te genieten van het prachtige Friese landschap. De wandelaar loopt op de route door de elf steden die samen de Elfstedenroute vormen.
Wandelaars die de tocht al verschillende malen hebben gelopen genieten elke keer weer van de gezelligheid en de warme belangstelling van de inwoners in de dorpen en steden In de dorpen treft men muziekkorpsen aan die de wandelaar een hart onder de riem steken. In samenwerking met het rode kruis en masseurs wordt optimale zorg gerealiseerd. De samenwerking met de zorgverzekeraar De Friesland maakt dit mogelijk. Friesland Foods biedt de wandelaar iedere dag een stukje Frico-kaas aan. Op allerlei `pleisterplakken' is het heerlijk koffie drinken en appeltaart met slagroom eten.
Voor wie een week te lang of niet mogelijk is, is er dit jaar de ééndaagse tocht van Dokkum naar Leeuwarden. Voor deze tocht hebben zich inmiddels meer dan duizend deelnemers ingeschreven. Deze ééndaagse tocht wordt gehouden op 27 mei. De tocht eindigt waar ze ook begon, in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Daar zal ook mevrouw Erica Terpstra, voorzitter NOC-NSF en beschermvrouwe van de Elfstedenwandeltocht aanwezig zijn.
Bij een professionele tocht hoort het prachtige Elfstedenkruisje. Elke deelnemer die de vijfdaagse tocht heeft uitgelopen zal dit felbegeerde kruisje in ontvangst kunnen nemen. En voor de mensen die geschaatst, gewandeld en gefietst hebben is er op 9 juni de brevet uitreiking in samenwerking met de heer Nijpels, Commissaris van de Koningin van Friesland. Voor meer informatie kan met terecht op de volgende website: http://www.elfstedenwandeltocht.nl/.


---

-------------