Mendo exposeert wereldwijde liefde voor het voetbal

Mendo

Op dinsdag 23 mei aanstaande wordt het startschot gegeven van One Love, de wereldwijde liefde voor het voetbal, in beeld gebracht door fotograaf Levon Biss op initiatief van het voetbalmerk Umbro. One Love bestaat uit een foto-expositie bij MENDO in Amsterdam, een videopresentatie in het Beurs van Berlage Café in Amsterdam en een boek van uitgeverij Lannoo.

De foto-expositie bij MENDO
Een selectie van 50 foto's uit One Love wordt vanaf 23 mei geëxposeerd bij MENDO in Amsterdam. De foto's, voorzien van een origineel One Love-embleem en een handtekening van fotograaf Levon Biss worden te koop aangeboden bij MENDO. De expositie loopt tot en met 9 juli 2006, de dag waarop de finale van het WK-voetbal plaatsvindt.

De videopresentatie in de Beurs van Berlage Café
Tot en met 9 juli 2006 is in het Beurs van Berlage Café in Amsterdam een videopresentatie te zien van One Love. Deze is speciaal vervaardigd door mediakunstenaars Geert Mul en Gijs La Riviere. Diverse beelden uit de fotoserie zijn verwerkt in een spectaculaire presentatie, die geheel in stijl is met de Jugendstil-uitstraling van de Beurs van Berlage.

Het fotografieproject van Levon Biss
Om One Love in beeld te brengen heeft Umbro, specialist in voetbal sinds 1924, de fotograaf Levon Biss ruim een jaar lang rond de wereld laten reizen. Het resultaat is een fascinerend fotografieproject, dat de aantrekkingskracht en impact van het voetbal op treffende wijze inzichtelijk maakt. De wereldwijde studie van Levon Biss heeft geresulteerd in een fotografisch document van circa 300 foto's dat visualiseert hoe het voetbal mensen overal ter wereld in vervoering brengt.

Het boek One Love
De foto's zijn door uitgeverij Lannoo gebonden in een 384 pagina's tellend boek. De hartverwarmende foto's worden begeleid door de mooiste voetbalquotes van Johan Cruyff, Sigmund Freud, Péle, Ronaldo, Berti Vogts, Gary Lineker en vele anderen. Deze werden verzameld door sportschrijver Raf Willems. De adviesverkoopprijs van het boek bedraagt EUR 19,95.


Noot voor de redactie (