Landstede


Metamorfose Jozefschool compleet

De voormalige Jozefschool in Zwolle heeft een compleet nieuwe start gemaakt als brede pedagogische basisvoorziening. De school is volop in ontwikkeling en heeft zich inmiddels ontpopt tot een unieke onderwijsinstelling, waarin Basisschool, Hoger Beroeps Onderwijs, Middelbaar Beroeps Onderwijs en Schoolbegeleidingsdienst intensief samenwerken.

Als bekroning op en ter afronding van het nieuwe imago krijgt de school een nieuwe naam. Hoe die zal luiden? Dat wordt op dinsdag 23 mei om 18.45 uur op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Feestdriedaagse
De bekendmaking van de nieuwe naam wordt omlijst door een vrolijke feestdriedaagse met allerlei activiteiten. Het programma ziet er als volgt uit:
Op maandag 22 mei houden de kinderen een vossenjacht, en is er vanaf 14.30 een voorstelling voor ouders, opas en omas en andere belangstellenden.

Dinsdag 23 mei organiseren de studenten van Landstedes SportEve een sportdag.

En vanaf 18.30 uur treden de leerlingen op, zingen het spiksplinternieuwe schoollied en laten ballonnen op. Ook wordt dan de nieuwe naam van de school onthuld.

Op woensdag 24 mei zijn er vier creatieve ateliers waarna er een optocht door de wijk wordt gehouden.

Brede pedagogische basisvoorziening in Assendorp In de nieuwe school op de oude locatie aan de Assendorperdijk staat de leerling centraal.

Omdat veel studenten betrokken zijn bij de organisatie, worden leerkrachten ontlast, waardoor zij zich intensief met de kinderen kunnen bezig houden.

Zij zullen zich meer als coach/begeleider kunnen opstellen waardoor er volop aandacht is voor de capaciteiten, talenten en behoeften van elke afzonderlijke leerling. De school wil af van de klassieke, klassikale benadering waarin kinderen slechts onderdeel zijn van een groep.

Door de samenwerking met mbo- en hbo-opleidingen van de meest uiteenlopende aard, maken de kinderen kennis met een grote diversiteit aan mogelijkheden.

Hierdoor krijgen ze de gelegenheid om te kiezen en om te ontdekken waar hun eigen krachten liggen. Sleutelwoorden van de nieuwe Jozefschool zijn: veiligheid, talentontwikkeling, eigenheid, leren met en door elkaar. De voordelen voor de samenwerkingspartners spreken voor zich. De studenten leren competentiegericht: in de praktijk. Waardoor ze op een goede manier worden voorbereid op hun toekomst.

Inmiddels zijn studenten van de Landstede-opleiding Sport & Bewegen begonnen op de school, evenals de Kinderopvang en stagiairs van de opleiding Facilitaire Dienst.

Landstede Kinderopvang

Landstede Beroepsopleidingen