Gemeente Amsterdam



Debat segregatie in het onderwijs

12 mei 2006

Schoolbesturen en gemeente willen graag met ouders en andere belangstellenden in gesprek over de aanpak van segregatie in onderwijs. Wilt u als ouder of belangstellende uw mening laten horen, meldt u aan voor het debat op 23 mei uur in De Balie.

Meisjes Recente cijfers laten zien dat van de 207 Amsterdamse basisscholen 25% `te' wit of `te' zwart is ten op zichte van de buurt.

Vergeleken met 2000 is dit cijfer gelijk gebleven. Wel is in de periode 2000-2005 het aantal `te' witte scholen toegenomen en het aantal `te' zwarte scholen afgenomen. Kortom een groot deel van de Amsterdamse basisschoolkinderen leven in gescheiden werelden.

De schoolbesturen, stadsdelen en Centrale Stad zijn unaniem van mening dat deze situatie onwenselijk is en willen gezamenlijk segregatie in het onderwijs tegengaan. Door stadsbrede afspraken te maken willen we de scholen die qua samenstelling afwijken van de buurt gemengder maken. Begin januari is in Balie door schoolbesturen en politiek hierover gedebatteerd. Het debat van 23 mei is hier een vervolg op. 8e Montessorischool Zeeburg

Datum: 23 mei
Aanvang: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: De Balie

Aanmelden

Aanmelden kan via mevrouw Romney van DMO: M.Romney@DMO.amsterdam.nl telefoon: 020 - 5523185

Programma

* Toelichting Amsterdamse aanpak - Saskia Grotenhuis (Dienst Maatschappelijke Onderwikkeling)
* Ervaring lobbygroep St. Jan - Mickelle Haest * Rol Amsterdamse schoolbesturen- Jan Kerkhof (PCOOA) * Rol van de stadsdelen- Lieke Thesingh (portefeuillehouder Onderwijs Oud-Zuid)
* Reactie wethouder Onderwijs Ahmed Aboutaleb * Discussie o.l.v. Gerard Meulenberg (directeur onderwijsbegeleidingsdienst ABC)