Gemeente Schiedam


Inloopbijeenkomst over voorlopig ontwerp voor de inrichting van het plein bij het Land van Belofte

De nieuwbouw op het Land van Belofte nadert zijn voltooiing. De gemeente wil daarom op korte termijn beginnen met de herinrichting van de Boterstraat en de Kreupelstraat en met de inrichting van het plein. Het plein moet voldoen aan de nodige eisen. Er moet ruimte zijn voor tal van verschillende functies (van de weekmarkt op vrijdag tot terrasgebruik) en verkeersstromen. Ook moet het plein een sfeervolle plek van een duidelijke allure worden, waar het straks goed toeven is. Inmiddels ligt er een voorlopig ontwerp. De gemeente wil daarover graag met de stad van gedachten wisselen.

Daarvoor is een inloopbijeenkomst georganiseerd op dinsdag 23 mei van 16.00 tot 19.00 uur. Plaats van handeling is het Groot Schiedams Kaffee, Lange Kerkstraat 13.

Kenmerkend voor het voorlopige ontwerp zijn de volgende punten:
* Het plein sluit qua materiaalgebruik aan op het Stadserf.
* Rond de boom komt een zitbank.

* Het plein krijgt een waterobject vergelijkbaar met de bedriegertjes in de Rotterdamse Koopgoot.

* Er komen zo min mogelijk niveauverschillen.
* Het plein wordt voetgangersgebied.

* Voor belangrijke details als de verlichting, het stallen van fietsen en de plaatsing van prullenbaken is extra aandacht.

De ontwerptekening ligt ter inzage in de Stadswinkel, Stadserf 1. Een uitgebreidere beschrijving van het voorlopig ontwerp kunt u hier downloaden of afhalen bij het Gemeentelijk InformatiePunt (GIP) in de Stadswinkel.