Ingezonden persbericht


uiitnodiging

Presentatie 'vet veilig internet'

Ls,
Hierbij nodigen wij u graag u graag uit om de boekpresentatie van de nieuwe uitgave 'Vet Veilig Internet' bij te wonen volgende week dinsdag 23 Mei om 10:00 uur op het Veurs Lyceum te Leidschendorp, Burg. Kolfschotenlaan 5, 2262 EZ, Leidschendam. De uitgave zal persoonlijk in ontvangst worden genomen door mevrouw Arda Gerkens, tweede Kamerlid van de SP.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Smelt, Vives Media op 072 564 3917

Wij zien u graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Martin Smelt
Vives Media bv

VIVES MEDIA BV

P E R S B E R I C H T

Alkmaar, 16 Mei 2006

'Vet Veilig Internet" een unieke uitgave van stichting De Kinderconsument in samenwerking met Vives Media voor opvoeders ( leerkrachten, ouders e.a.) van tieners tussen de 10 en 16 jaar.

Undercover op internet: Vet Veilig!
Gezellig daten in Urk City. Maar ook "kansloze rukkertjes" na twaalven. En "Turkehoertjes" die schrikken van de grove taal in hun videochat. Tieners die zich voor de camera met de webcam bevredigen. Tieners die pesten en gepest worden via MSN en SMS. Tieners die op profielsites zoveel prijsgeven dat ze door iedereen getraceerd en herkend kunnen worden. Ziehier de nieuwe leefwereld van onze tieners. Niet alleen maar boeiend. Ook schokkend.

Vet Veilig Internet! gaat over de tieners van nu. Over de diepe kloof tussen de virtuele wereld van tieners en hun opvoeders. En over het feit dat die kloof heel goed gedicht kan worden. U krijgt handvatten om uw tieners te beschermen tegen de nare kant van de cyberwereld. Checklisten voor leerkrachten en ouders. Tips van leerkrachten en jongeren. Hoe u een internetprotocol kunt maken. Thuisafspraken. Concreet en praktisch!

Vet Veilig Internet! is bedoeld voor opvoeders (leerkrachten, ouders e.a.) van tieners tussen 10-16 jaar. Het is het vierde boek van stichting De Kinderconsument in samenwerking met Vives Media over de virtuele wereld van jongeren, geschreven door oprichter en algemeen directeur Bamber Delver.

Vanaf eind Mei is 'Vet Veilig internet' verkrijgbaar via de boekhandel of nu al te bestellen via www.its4kids.nl


---