Rechtbank Haarlem


Strafzitting ex-raadsheer Leeuwarden

Voor de rechtbank Zwolle-Lelystad start op dinsdag 23 mei 2006 om 10.00 uur in Zwolle (Luttenbergstraat 5) de inhoudelijke behandeling.

Mededelingen voor journalisten
Als u bij de zitting aanwezig wilt zijn, dient u te allen tijde een geldig persbewijs mee te nemen. Radio- en Tv-ploegen dienen hun aanwezigheid vooraf aan te melden bij communicatiemedewerker V. Huntink, (V.Huntink@rechtspraak.nl, tel. 038-888 4308). Verzoeken tot filmopnamen moeten ook vooraf kenbaar gemaakt worden bij de communicatiemedewerker.

Wanneer er meer dan twee cameraploegen (één regionale en één landelijke zender) zich aanmelden, zal er met een poolregeling worden gewerkt. Aanmelden kan tot maandagmiddag 22 mei 13.00 uur.

Alleen van de opkomst van de rechters mag beeld- en geluidsopnamen worden gemaakt. Na dit âmediamomentâ dienen de filmploegen de cameraâs uit te zetten en uit de zaal te verwijderen.

In de rechtbank is een perskamer als werkruimte beschikbaar voor de media; er is hier echter geen directe verbinding met de zaal. Ook is er geen internetverbinding.

Contactpersoon namens de rechtbank:
Vincent Huntink, 038-888 4308, V.Huntink@rechtspraak.nl.

De contactpersonen namens het OM:
Voorlichter mevrouw Tineke Zwart en persofficier Lars Stempher, bereikbaar via telefoonnummer: 038-496 2011.

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 18 mei 2006 Naar boven