Mei 2006

Honderdste huwelijk op de Willem Barentsz
Op 23 mei jubileum op eerste varende trouwlocatie van Nederland Op 24 mei wordt aan boord van de majestueuze driemaster 'Willem Barentsz' het 100ste huwelijk op het water voltrokken. Deze driemast-topzeilschoener maakt deel uit van de vloot van 'de Zeilvaart'. Sinds 2000 is de 'Willem Barentsz' een officiële trouwlocatie van Enkhuizen en was daarmee het eerste zeilschip met deze mogelijkheid in Nederland.
Afbeelding
De stoere zeilmaster Willem Barentsz was de eerste varende trouwlocatie in ons land. Op 24 mei wordt aan boord het honderdste huwelijk gesloten.

Unieke trouwlocatie
Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om hun huwelijksvoltrekking op een bijzondere locatie te laten plaatsvinden. 'de Zeilvaart' biedt met haar varende trouwlocaties een unieke mogelijkheid om het officiële jawoord op het water te geven. Bruidsparen stappen zo letterlijk in het huwelijksbootje.

Op zes schepen
Inmiddels is er op zes schepen van 'de Zeilvaart' en partner Zeilvloot Lemmer-Stavoren deze mogelijkheid in de plaatsen Enkhuizen, Muiden, Monnickendam, Stavoren en Harlingen. Naast trouwen aan boord van een zeilschip is het ook mogelijk om het schip dienst te laten doen als locatie voor de receptie en/of het feest.

Vele bruidsparen kiezen er daarnaast voor om ook daadwerkelijk uit te zeilen als onderdeel van de dag en daarmee hun gasten een onvergetelijke dag te bezorgen.

Afbeelding
Trouwen op een schip, compleet met confetti en een geweldige bruiloft onder zeil.

Terugkomdag bruidsparen
Om het 100ste huwelijk aan boord van de 'Willem Barentsz' te vieren, vindt er op zondag 2 juli 2006 een unieke terugkomdag plaats voor alle bruidsparen die getrouwd zijn op de 'Willem Barentsz'.

Stoere scheepskost
Deze bruidsparen ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor een stoer avondarrangement. Niet de luxe die de trouwdag destijds heeft uitgestraald, maar een puur, basic arrangement met stoere scheepskost en veel aandacht voor het zeilen op een uniek en historisch schip als de 'Willem Barentsz'.

'de Zeilvaart'
'de Zeilvaart' is samen met Zeilvloot Lemmer-Stavoren met ongeveer 120 schepen de grootste aanbieder van traditionele zeilschepen met bemanning in Europa. Hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit en veiligheid. In Nederland zeilen de schepen op het IJsselmeer, de Waddenzee en op de binnenwateren.

Buiten Nederland variëren de vaargebieden van Spitsbergen tot de Caribbean en van de Middellandse Zee tot de Kanaaleilanden. Meer informatie over trouwen aan boord van een zeilschip of andere mogelijkheden rondom trouwen en zeilschepen, kan gevonden worden op www.zeilvaart.com.