Arriva


Arriva op de bres voor snelle verbinding met het Noorden

Op dinsdag 23 mei organiseert het actiecomité 'Hier trekken we de lijn' een protestactie in Den Haag. Daar bieden inwoners van de Noordelijke provincies, werknemers, werkgevers, studenten, vakbonden en vele anderen de Tweede Kamer een petitie aan. De petitie vormt een protest tegen het beleidsvoornemen van het kabinet om de Zuiderzeelijn te schrappen. Iedereen wordt door het actiecomité opgeroepen om mee te gaan naar Den Haag.

Op de website van het actiecomité is het waarom van dit protest te vinden: De Stuurgroep Zuiderzeelijn (de provincies Drenthe, Groningen, Flevoland, Fryslân en de haltegemeenten Almere, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad en Noordoostpolder en Smallingerland) is zeer teleurgesteld over het beleidsvoornemen van het kabinet om de Zuiderzeelijn te schrappen. De Zuiderzeelijn vormt een belangrijk onderdeel van de afspraken die tussen het rijk en de regio zijn gemaakt in 1998 (Langman). De stuurgroep gaat voor een snelle verbinding die, in samenhang met alle overige maatregelen, de grootste impact heeft op de versterking van de ruimtelijk-economische structuur. Het wegnemen van de afstandbeleving van het Noorden ten opzichte van de Randstad en het oplossen van de bereikbaarheidsproblematiek in de Noordvleugel.

Arriva staat 100% achter de actie. Het is voor de noordelijke economie van eminent belang dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. Om dit te onderstrepen stelt Arriva haar bussen GRATIS ter beschikking aan het actiecomité. Wij roepen een ieder op om aanstaande dinsdag 23 mei met ons mee te gaan en op deze wijze de actie te ondersteunen,aldus Arriva directeur Anne Hettinga.


Noot voor de redactie (