Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Persbericht
Datum 22 mei 2006

Witte Lijn door Baarsjes opent Juni Kunstmaand

Juni Kunstmaand in De Baarsjes start dit jaar op zaterdag 3 juni met kunstmanifestatie 'De Witte Lijn'. Een zichtbare Witte Lijn gemaakt met verschillende materialen en kunstvoorwerpen die dwars door het hele stadsdeel loopt en waarlangs de hele dag kunst en evenementen zijn te zien. Dezelfde dag, en ook de rest van de maand juni zijn er 51 kleine en grote evenementen op 27 plekken in De Baarsjes.

Vanaf kunstcentrum 'Meneer De Wit' aan het begin van de Witte de Withstraat tot aan het Mercatorplein komt een witte lijn van 1000 meter lang, over gevels en daken, door gebouwen en huizen, over water en straten. Op zaterdag 3 juni van 12.00 tot 22.30 uur kunnen bezoekers begeleid door een gids de lijn volgen. Langs de lijn en op het Mercatorplein zijn die dag evenementen en kunstwerken te zien. Vanaf 23 mei start de aanleg van de Witte lijn. De lijn blijft tijdens de hele Juni Kunstmaand zichtbaar.

De hele maand door zijn verder vele andere foto- en beeldende kunsttentoonstellingen, wandelingen langs kunstetalages en workshops te zien. Er is verjaardagsfeest voor het Mercatorplein en galerie de Stoker. Maar er is veel meer! Om een goed beeld te kunnen geven van wat er allemaal te beleven is tijdens Juni Kunstmaand is er vanaf dinsdag 30 mei een programmaboekje op veel plekken in De Baarsjes en bij alle deelnemers verkrijgbaar. Al deze informatie is ook terug te vinden op www.junikunstmaand.nl .

Op www.junikunstmaand.nl kunnen bezoekers ook meedoen aan de 'Juni Quiz'. Deze quiz is ook te zien op straat: op verschillende plekken in De Baarsjes hangen grote posters met quizvragen, waar bezoekers met ja- en nee-stickers antwoord op kunnen geven.


Noot voor de redactie (