Ingezonden persbericht


persbericht

22 mei 2006

Radio Veronica's somertijd op zoek naar nieuwslezer

Veronica Radioschool en Radio Veronica bieden nieuw talent de kans zich te bewijzen als top nieuwslezer. Binnenkort mag aanstormend talent in het Radio Veronica-programma 'Somertijd' met DJ Rob van Someren het nieuws van Radio Veronica's nieuwslezer Theo van Zwet overnemen.

Iedereen kan zich vanaf nu opgeven via de website van de Veronica Radioschool. De drie grootste talenten worden uitgenodigd om woensdag 31 mei te strijden om de titel 'Beste Nieuwslezer' en een gratis plekje in de Klas van 24 aan de Radioschool. De jury, onder leiding van Theo van Zwet, bestaat vanzelfsprekend uit Radio Veronica-DJ Rob van Someren en zijn producers Juri Verstappen en DJ Sven. Nieuwslezen is een apart vak, "een nieuwslezer is meer dan alleen een goede stem", aldus Theo van Zwet. Rob van Someren: "Het kan bijna niet anders dan dat er uit de enorme schare talentvolle 'Somertijd'-luisteraars een 'award winning' nieuwslezer/ster ontdekt zal worden."

De Veronica Radioschool is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux. De Radioschool richt zich op het scouten, begeleiden en ontwikkelen van radiotalenten. Jaarlijks worden vierentwintig radioschool-leden tussen de 16 en 25 jaar uitgekozen om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. Naast de opleiding is de Veronica Radioschool een online platform met ruim 700 leden. Alle leden krijgen de kans om radio te maken op V-Radio, het webstation van de Veronica Radioschool.

Radio Veronica is met de beste 80's & 90's hits en DJ's als Rob van Someren, Kas van Iersel, Ferry Maat, Patrick Kicken, Bart van Leeuwen, Ben Liebrand, Peter Teekamp Erwin Peters en Colin Banks in heel Nederland via de ether, kabel en Digitenne te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group. De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica .

noot voor de pers,