Politie Midden- en West Brabant

Tien arrestaties in onderzoek openlijke geweldpleging

TILBURG, 23 mei 2006

TILBURG / ALKMAAR: De politie in Noord Holland Noord heeft vanmorgen 10 personen aangehouden die worden verdacht van de openlijke geweldpleging die plaats vond op 12 maart 2006 bij twee cafés aan de Paleisring in Tilburg. Het incident vond plaats enkele uren voorafgaand aan de wedstrijd Willem II-AZ. De identiteit van de verdachten werd vastgesteld aan de hand van camerabeelden. De verdachten worden in verzekering gesteld.

Op 12 maart 2006 werd de voetbalwedstrijd Willem II-AZ gespeeld in Tilburg. Voorafgaande aan de wedstrijd ontstond bij twee cafés aan de Paleisring in Tilburg een vechtpartij. In een van deze horecagelegenheden was een groep Willem II supporters bij elkaar gekomen. Bij de knokpartij was een aantal personen uit Alkmaar en omgeving betrokken, die ter gelegenheid van de wedstrijd in Tilburg aanwezig waren. Onder hen waren ook AZ supporters. Er werden diverse vernielingen aan de horecabedrijven gepleegd, onder meer aan een windscherm en een raam. Direct na het incident werden in Tilburg al drie verdachten in de leeftijd van 17,18 en 23 jaar uit Alkmaar voor deze zaak aangehouden.

De vernielingen werden vastgelegd door cameras die in de binnenstad hangen. Aan de hand van deze beelden kon de identiteit van de daders worden vastgesteld. Hierop is besloten na overleg met de officier van justitie om de verdachten aan te houden. Vanmorgen zijn de arrestaties in de regio Noord Holland Noord verricht.

De aangehouden verdachten variëren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar en zijn afkomstig uit Alkmaar, Amsterdam, Kolhorn en Waarland. Zij zijn met een speciale arrestantenbus vanuit Alkmaar naar Tilburg overgebracht.

De politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak.

Auteur: Willem van Hooijdonk