Politie Hollands Midden

Datum: 23 mei 2006


---
Leiden Politie neemt auto inbeslag van onder invloed rijder

De politie heeft maandag 22 mei de auto van een 29 jarige man uit Leiden in beslag genomen. Rond 19.00 uur hielden agenten de man zijn auto op de Herensingel aan. Hij had gedronken. Zijn ademanalyse gaf een waarde aan van 675 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie wilde daarop het rijbewijs van de man invorderen maar deze bleek al ingevorderd. In februari dit jaar was hij namelijk al twee keer op het rijden onder invloed betrapt en was zijn rijbewijs ingenomen. Na overleg met justitie werd nu ook besloten tot inbeslagneming van zijn auto. De politie maakt proces-verbaal op.

Voorschoten Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft dinsdag 23 mei het rijbewijs ingevorderd van een 43 jarige automobilist uit Leidschendam. Agenten zagen de man rond 02.20 uur over de Veurseweg rijden met een wisselende snelheid en gingen over tot controle. Daarbij bleek van drankgebruik en werd hij aangehouden. Zijn ademanalyse gaf een waarde aan van 645 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Politie houdt vernieler wachthokje station aan

De politie heeft dinsdag 23 mei rond 00.40 uur op het perron 2/3 van het NS-Station aan het Stationsplein een 29 jarige man uit Gouda aangehouden. De man had daar met vermoedelijk een baksteen een ruit vernield van het wachthokje. Dit was gezien door een getuige die onmiddellijk 1-1-2 belde. Agenten troffen de man nog in de abri aan. Hij is ingesloten. De politie doet vandaag nader onderzoek naar deze vernieling.

Leiderdorp Aanrijding na rijden door roodlicht De politie kreeg op maandag 22 mei, omstreeks 19.10 uur, een melding van een aanrijding op de kruising van de Engelendaal met de Provincialeweg N445 en de Willem de Zwijgerlaan. Een 51 jarige vrouw uit Santpoort Zuid reed over de Willem Zwijgerlaan, komende uit de richting van de Zijlbrug. Zij reed mogelijk door roodlicht heen waardoor zij op de kruising botste met een 24 jarige automobiliste die vanaf het Engelendaal bij groenlicht de kruising op reed. De vrouw verklaarde door de wegwerkzaamheden het verkeerslicht niet gezien te hebben.

Boskoop Hennepkweek veroorzaakt vermoedelijk zolderbrand woning

De politie ontdekte dinsdagmorgen 23 mei op de zolder van een woning aan de Azalealaan een kleine hennepkwekerij. De ontdekking werd gedaan nadat brandweer en politie rond 06.30 uur naar dat adres waren uitgerukt voor een zolderbrand. Het betrof een kleine brand die werd geblust door de brandweer. Daarna werd de ontdekking van de kleine kwekerij met ongeveer tien planten gedaan. De politie denkt dat de brand door het kweken is ontstaan. De 43 jarige bewoner is aangehouden. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Gouda Aanrijding op kruising De politie heeft maandag 22 mei, omstreeks 19.15 uur, hulp geboden bij een ongeval op de kruising van de Kanaaldijk en de Sluisdijk. Een 61 jarige vrouw uit Den Haag, reed in haar auto over de Sluisdijk. Zij reed eerder genoemde kruising op en verleende geen voorrang aan een van linkskomende trekker met oplegger. De bestuurder van de trekker een 34 jarige man uit Haastrecht kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurster van de auto is overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis, zij klaagde over pijn in de nek en in het hoofd.

Gouda Poging insluiping Op maandag 22 mei, omstreeks 23.10 uur, betrapte een bejaarde bewoonster van de Waterlustlaan een insluiper in haar huis. De man kwam binnen via de keukendeur die niet afgesloten was. De vrouw was echter in de woonkamer en zag de man op een gegeven moment in haar keuken staan. Hierop is zij hard gaan gillen waarop de man er vandoor ging. De vrouw heeft aangifte gedaan van poging diefstal.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --