Gemeente Gouda


persbericht: gouda kleurt oranje met straatversierpakketten (22/5/2006)

Het wereldkampioenschap voetbal staat voor de deur en Nederland kleurt langzaam oranje. Om het oranjegevoel in Gouda te stimuleren, heeft de gemeente 40 oranje straatversierpakketten in de aanbieding. Inwoners van Gouda kunnen met dit basispakket een start maken met de versiering in hun straat. De gemeente hoopt met de pakketten bewoners te stimuleren gezamenlijk iets positiefs tot stand te brengen in hun straat. Een straat komt voor een oranje versierpakket in aanmerking als naast de initiatiefnemer minimaal vijf andere straatbewoners verklaren het initiatief te ondersteunen.

inhoud pakketten
De oranje straatversierpakketten bestaan onder andere uit een vlaggenlijn, een wimpel en een stadionvlag. Het oranje versierpakket is een basispakket. Bewoners worden van harte uitgenodigd hun straat verder te versieren met andere (oranje)versiersels. Straatbewoners moeten onderling overleggen op welke wijze de straat wordt versierd.

aanvragen
Het pakket is aan de vragen via een formulier op www.gouda.nl/versierpakket. Het formulier is ook op te vragen bij John van Dijk via john.vandijk@gouda.nl of telefoonnummer (0182) 58 83 86. Alleen aanvraagformulieren waarop handtekeningen staan van ten minste vijf andere straatbewoners worden in behandeling genomen. Aanvragen voor de pakketten worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Op is op.

opruimen
De aanvragers van het oranje straatversierpakket moeten uiterlijk een week na de finale (10 juli 2006) de versieringen weer opruimen. Het verstrekte versierpakket blijft in het bezit van de aanvragers. Voor volgende gelegenheden kunnen de oranje versiersels dan weer gebruikt worden.