Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 23-05-2006

Man beroofd

UTRECHT Een 29-jarige man uit Utrecht is dinsdagmorgen door een scooterrijder beroofd van zijn persoonlijke spullen.

Omstreeks 05.00 uur fietste de man over de Nobelstraat ter hoogte van een café en hij hield wat persoonlijke bezittingen in zijn handen. Plotseling werd hij aangereden door de bestuurder van een grijze scooter die zijn spullen pakte en er weer vandoor ging.

Bent u getuige geweest van de beroving? Belt u dan met de politie van het district Paardenveld, via tel: 0900-8844.

Vernieler slagboom aangehouden

UTRECHT Voor het vernielen van een slagboom die aan de Croeselaan stond, is maandag een 47-jarige man uit Eindhoven aangehouden.

Omstreeks 19.50 uur kreeg de politie de melding dat beveiligingspersoneel een man had aangehouden die met zijn fiets over het terrein had gereden, onder invloed was en verbaal vervelend deed tegen de beveiliging. Tijdens zijn fietstochtje had hij een slagboom beschadigd. De agenten troffen bij de man een flinke hoeveelheid inbrekerswerktuig aan. Na verhoor is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is hij in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de St. Josephlaan en de Marnixlaan heeft de politie maandag tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden.

In totaal werden 25 bestuurders bekeurd omdat zij sneller dan de limiet van 50 km/uur reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. Een aantal bestuurders kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, rijden zonder rijbewijs en het voeren van ongeldige kentekenplaten.

Spray in auto

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Omstreeks 14.20 uur zagen surveillerende agenten een 20-jarige man uit De Meern rijden over de Kardinaal de Jonghweg. Hij was aan het bellen tijdens het rijden en droeg geen autogordel. Hij werd gecontroleerd en had geen identiteitsbewijs bij zich en werd aangehouden. De man bleek tevens pepperspray op zak te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fraude bij theorie-examen

UTRECHT - De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden voor het plegen van fraude tijdens het theorie-examen voor het autorijbewijs.

Bij de politie kwam omstreeks 13.40 uur een melding binnen dat twee mannen probeerden met het omwisselen van de paspoorten een ander het examen te laten doen dan degene die voor het examen was uitgenodigd. Medewerkers van het CBR vertrouwden het tweetal niet en waarschuwden de politie. Uit onderzoek van de politie bleek dat een 22-jarige man uit Leerdam het theorie-examen voor een 19-jarige man uit Den Bosch deed. Beiden mannen werden aangehouden voor het plegen van fraude.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie bij een winkel aan het Gildenkwartier een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Medewerkers van de winkel belden omstreeks 13.10 uur naar de politie om te melden dat een man zich verdacht gedroeg in de winkel. Uiteindelijk nam de man een aantal goederen mee zonder af te rekenen. De 44-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor in gesloten op het bureau.