Gemeente Aalburg


Rode Kruis Aalburg start nieuw project
rode kruis.jpg

De afdeling Aalburg van het Rode Kruis start binnenkort met een nieuw bijzonder project, genaamd winkelen met het Rode Kruis.

Het doel van dit project is om alleenstaande ouderen, gehandicapten die nog enigszins mobiel zijn en mensen die nooit van huis komen in de gelegenheid te stellen onder begeleiding te gaan winkelen in De Els te Waalwijk.

De bedoeling is dat elke donderdagmorgen (tussen 09.00 en 12.00 uur) met een busje van de Vereniging Ouderen Vervoer (VOV) met belangstellenden naar Waalwijk wordt gereden.

De deelnemers worden daarbij begeleid door een vrijwilliger/ster van het Rode Kruis.

De kosten voor deelname bedragen 2,50 per keer. Daarvoor worden de deelnemers thuis opgehaald en weer thuisgebracht.

De achterliggende gedachten voor het opzetten van dit project is dat veel mensen niet meer in de gelegenheid zijn zelfstandig te gaan winkelen of om zo maar een keertje naar Waalwijk te gaan. Mensen raken daardoor soms geïsoleerd. Het Rode Kruis hoopt dat deze groep door deelname aan het onder begeleiding winkelen wat meer sociale contacten kunnen opbouwen.

Deelnemers dienen zich s-Woensdag voor 12.00 uur aan te melden bij mw. M. de Vries, tel. 0416-691673, mobiel: 06-23319863. Bij geen gehoor kunt u bellen naar mw. T. Branderhorst, tel. 0416-351319.

Het Rode Kruis is nog op zoek naar vrijwilligers die een keer op een donderdag als begeleider/ster mee willen gaan.

Belangstellenden kunnen daarvoor ook contact opnemen met bovengenoemde personen.

Bij voldoende belangstelling zal dit project met onmiddellijke ingang van start gaan.