BedrijfsautoRAI

Hyundai Santa Fe Van: luxueus, groot en veelzijdig

(5/22/2006)
Na de succesvolle introductie van de Hyundai Santa Fe personenwagen lanceert Hyundai nu ook de Santa Fe Van. Vanzelfsprekend is deze luxe, grote en veelzijdige bedrijfswagen gebaseerd op de nieuwe succesvolle SUV van Hyundai die in maart in Nederland werd gepresenteerd. De Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi VGT Van is zowel in een uitvoering met 2WD als met 4WD verkrijgbaar. De luxe bedrijfswagen kan optioneel met automatische vijftrapstransmissie én met ESP worden geleverd. De prijs is ook zeer concurrerend vanaf: ⬠23.995 (exclusief BTW en BPM). De Hyundai Santa Fe Van wordt alleen met de sterke 2.2 CRDi VGT-motor geleverd, die ook voor de personenwagen beschikbaar is. Achter de separatiewand, die ter hoogte van de B-stijl is geplaatst, is een grote laadruimte met een inhoud van 1530 liter.

Een daverend succes
De nieuwe Hyundai Santa Fe is een daverend succes. Hyundai-importeur Greenib Car bv. verwacht dat het model ook in de Van-uitvoering hoge ogen zal gaan gooien. De ondernemers die voor deze bedrijfswagen kiezen willen immers ook goed voor de dag komen. De Hyundai Santa Fe Van bezit een groot aantal unieke eigenschappen. De sterkste punten van de Hyundai Santa Fe zijn naast de prijs onder meer het aansprekende Europese design, het comfort, de ruimte, de motorisering én de beschikbaarheid van 2WD en 4WD-varianten.

De nieuwe 2.2 liter direct ingespoten common rail dieselmotor levert net zoals in de personenauto 150 pk (110 kW) bij 4.000 t.p.m. Deze motor levert een trekkracht van 335 Nm tussen 1.800 en 2.500 t.p.m. De Santa Fe Van is leverbaar met 2WD of 4WD. Beide versies zijn beschikbaar met een vijftraps automaat of een handgeschakelde vijfversnellingen transmissie.

Rijke uitrusting
De Hyundai Santa Fe Van is verkrijgbaar in het uitrustingsniveau DynamicVersion. Tot het rijke pakket behoren ondermeer: een lederen stuurwiel en versnellingspook, een boordcomputer, een gekoeld opbergvak in de middenconsole, dual-zone climate control, een Air Quality System, een ruitenwisserontdooier, dakrails en tweeters.

Daarnaast is de auto voorzien van een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, lichtmetalen 17-inch velgen met 235/65-banden, een chromen grille omlijsting, two-tone flankbescherming, mistlampen voor, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een alarmsysteem. Ook cruise control, elektrisch bedienbare ruiten, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en een lendensteun in de bestuurdersstoel behoren tot het standaardpakket.

Uitgebreid veiligheidspakket
Vanzelfsprekend is de nieuwe Hyundai Santa Fe standaard voorzien van een uitgebreid veiligheidspakket. Behalve airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, is de Santa Fe ook uitgerust met een zijairbag voor de bestuurder en de voorpassagier. Bovendien is de Santa Fe Van voorzien van actieve hoofdsteunen en nieuw ontwikkelde driepuntsgordels. Ook ABS met EBD is standaard. De gordijnairbags zijn in de Van-uitvoering in verband met de separatiewand uitgeschakeld.

Leverbaar in vier uitvoeringen
De Hyundai Santa Fe Van wordt met een separatiewand vanaf de B-stijl geleverd. Voor de ombouw is geen verhoogd dak noodzakelijk. De afmetingen van het exterieur verschillen dan ook niet van de personenwagen. De auto is 4.675 mm lang en 1.890 mm breed. De hoogte is 1.795 mm. De wielbasis is 2.700 mm, de spoorbreedte voor 1.615 mm en de spoorbreedte achter 1.620 mm. De brandstoftank heeft een inhoud van 75 liter. De laadruimte is met een inhoud van 1530 liter fors. De laadruimte is gemakkelijk toegankelijk en heeft bij de achterklep een hoogte van 980 mm en pal achter de separatiewand is dat 1.060 mm.

De prijslijst:

* 2.2 CRDi VGT 2WD DynamicVersion â¬23.995,- (excl. BTW/BPM)
* 2.2 CRDi VGT 2WD DynamicVersion automaat â¬25.595,- (excl. BTW/BPM)

* 2.2 CRDi VGT 4WD DynamicVersion â¬25.645,- (excl. BTW/BPM)
* 2.2 CRDi VGT 4WD DynamicVersion automaat â¬27.245,- (excl. BTW/BPM)

De optie ESP is leverbaar voor een netto meerprijs van â¬610 (excl. BTW/BPM). De automatische transmissie is leverbaar voor een netto meerprijs van ⬠1.600,- (excl. BTW/BPM).