Gemeente Drimmelen


Fietspad op de dijk officieel geopend

Woensdag 17 mei is het fietspad op de dijk officieel geopend. Wethouder toerisme en recreatie, Marijke Vos, en de winnares van de namenwedstrijd, mevrouw De Vries onthulden samen de nieuwe naam: Beverpad.

Op de fiets
Bij de opening waren betrokken relaties en inzenders van de namenwedstrijd aanwezig. Het hele gezelschap stapte vanaf Drimmelen samen op de fiets, waaronder de wethouders op heuse tandems. Na een prachtige tocht over het nieuwe fietspad werd aan de finish in Lage Zwaluwe het naambordje onthuld.

Wedstrijd
Medio maart is er een wedstrijd uitgeschreven voor het bedenken van een naam voor het nieuwe fietspad. Op deze oproep zijn veel reacties binnengekomen. De winnaar is mevrouw De Vries en was eregast tijdens deze officiële opening.

Fietspad
Het Beverpad is een fraai geasfalteerd fietspad van 3 meter breed en bijna 7 kilometer lang op de kruin van de dijk. Het biedt een prachtige beleving van de groenblauwe gemeente met aan de ene kant het water en de Biesbosch en aan de andere kant het mooie polderlandschap bij het Gat van den Ham. Bij Lage Zwaluwe is een op- en afrit tussen de ijsbaan en de waterzuivering en bij Drimmelen is een op- en afrit bij de Ruilverkavelingweg. Onderweg bij het sluizencomplex zijn ook op- en afritten. Het nieuwe fietspad maakt ook onderdeel uit van de lange fietsroute Den Haag-Breda. Het fietspad vormt hierdoor een geweldige aanwinst voor inwoner én recreant.

Financiën
Het fietspad wordt voor het grootste deel gefinancierd uit de opbrengst van de toeristenbelasting. Op deze manier gebruikt de gemeente de opbrengst om mooie en goede voorzieningen aan de inwoners en toeristen terug te geven. Het resterende deel wordt betaald door de Europese Gemeenschap, die in het fietspad ook een meerwaarde ziet voor de landbouw en de ontsluiting van het buitengebied. Het waterschap is eigenaar van de dijk. Zij moet vooral zorgdragen voor haar kerntaak: het droog houden van het binnendijks gebied. Bij de realisering van het fietspad hebben de gemeente en het waterschap op prettige wijze samengewerkt. Dit project is mede mogelijk gemaakt door medefinanciering uit het EOFGL, afdeling garantie.

De gemeente wenst u veel fietsplezier op het nieuwe Beverpad!