Politie Haaglanden

persberichten 23 mei

Haaglanden, 23-05-2006

Straatroof
Den Haag - Een 17-jarige jongen uit Den Haag is maandagavond 22 mei op de Kalvermarkt aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht omstreeks 22.25 uur op de Gravenstraat de tas van een 21-jarige Haagse te hebben geroofd. Het slachtoffer stond met haar vriend op de tram te wachten, toen vier jongens langsliepen. Een van hen griste haar tas weg. Na de roof ging het viertal er vandoor achterna gezeten door de vriend van het slachtoffer. Via de mobiele telefoon waarschuwde hij de politie. Agenten die reageerden op de melding zagen kort na de beroving vier jongens lopen in de Koediefstraat die aan het signalement voldeden. Toen de jongens de agenten in de gaten kregen, gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij een agent een fiets van een omstander leende om zo de achtervolging voort te zetten, werd de 17-jarige verdachte aangehouden.

Kind gewond bij aanrijding
Den Haag Op maandag 22 mei omstreeks 13.10 uur is bij een aanrijding op de Machiel Vrijenhoeklaan een 6-jarig Haags meisje gewond geraakt. Een politievoertuig dat bestuurd werd door een 25-jarige agente, bereed de Machiel Vrijenhoeklaan in de richting van de Nieuwe Duinlaan. Gekomen bij een oversteekplaats stond op rijstrook twee een vrachtwagen stil met daar achter een personenauto. Tijdens het passeren van deze voertuigen staken er een aantal kinderen rennend over. Eén van de kinderen liep tegen de rechtervoorzijde van het politievoertuig. Het meisje raakte hierbij gewond aan haar rechter onderbeen. Zij is naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd. Later bleek dat het kind haar kuit en scheenbeen had gebroken.

Glaasje op
Zoetermeer Op dinsdag 23 mei om 00.30 uur heeft de politie op de Zwaardslootseweg een 46-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies verdachte 300 ug/l. De verdachte heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen.

Verdachte inbraak aangehouden
Zoetermeer Op dinsdag 23 mei om 04.40 uur heeft de politie op de Broekwegzijde een 34-jarige Zoetermeerder aangehouden als verdachte van een inbraak. Getuigen hadden gezien dat verdachte had ingebroken in een winkelpand.

Vijf jongens aangehouden
Zoetermeer Op maandag 22 mei omstreeks 09.15 uur heeft de politie op het station aan de Graaf Janstraat vijf jongen van 11 t/m 16 jaar aangehouden voor het plegen van vernielingen. De jongens hadden op het station een aantal reclameborden vernield.

Fietser gewond
Rijswijk Een 13-jarig meisje uit Rijswijk is maandag 22 mei om 9.00 uur gewond geraakt toen zij in de De Bruyn Kopsstraat tegen een personenauto aanreed. Het meisje werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen opgepakt voor oplichting
Rijswijk De politie heeft maandag 22 mei om 16.30 uur in een winkel aan de Prins Willem Alexander Promenade een 16-jarige jongen aangehouden, die probeerde met een vervalste overschrijvingskaart goederen te bestellen. De jongen bekende de poging tot oplichting.

Dronken rijder botst
Rijswijk De politie heeft dinsdag 23 mei om 1.30 uur in de Strijpwetering een 59-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed tijdens het inparkeren tegen een geparkeerd voertuig aan. De automobilist blies 700 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken rijder
Den Hoorn De politie heeft maandag 22 mei om 15.00 uur op de A4 ter hoogte van Midden-Delfland een 62-jarige automobilist uit Monster aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 1015 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.