Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Topvoetballers worden fotograaf tijdens 'The other Side of Football' in de vitrine van het Glaspaleis

Van 16 mei tot en met 16 juli 2006 is een selectie van 24 foto's uit de expositie 'The Other Side of Football' te zien in de vitrine van het Glaspaleis. 'The Other Side of Football' bestaat uit foto's gemaakt door bekende voetballers en voetbalpersoonlijkheden vanuit de UEFA Champions League, waaronder Wayne Rooney, Dennis Bergkamp, Guus Hiddink, Ronald Koeman, Ruud Gullit, Ruud van Nistelrooy en Andriy Shevchenko. De foto's laten voetbal zien door hun ogen; de beelden van wat hen inspireert en hoe hun persoonlijke relatie is met de voetbalsport. Dit project is een concept van Canon ter ondersteuning van het Rode Kruis. De vitrine is alle dagen te bezichtigen.

Geen enkele sport in de wereld raakt mensen zoals voetbal dat doet. Het brengt mensen bij elkaar. Zo is de eenheid tussen Nederlanders het beste te voelen als 'ons Oranje' speelt en leren buurtbewoners elkaar beter kennen als ze samen op straat de wedstrijden kijken. Maar voetbal brengt ook rivaliteit tussen verschillende steden zoals Amsterdam (Ajax) en Rotterdam (Feyenoord).

Misschien heeft voetbal zoveel aantrekkingskracht omdat het zoveel unieke tegenstellingen in zich heeft. Voetbal is tegelijkertijd subtiel en agressief, mooi en lelijk, complex en simpel. Voor sommigen is voetbal een religie, een manier van leven; anderen zien alleen maar 22 mannen die rond rennen met een bal op een modderig veld.

Voetbal maakt deel uit van de samenlevingen in Europa. Topvoetballers zijn de supersterren van vandaag en hun invloed reikt tot ver buiten het voetbalveld. Ze beïnvloeden modetrends, verkopen auto's, spelen in Hollywoodfilms en vullen menig roddelblad. En zoals alle andere bekendheden zien we hen alleen maar door de filter van de media. De foto's van 'The Other Side of Football' laten zien dat er meer is achter de façade van de media. Er is een glimp te zien van de persoonlijke relatie van de topvoetballers en voetbalpersoonlijkheden met de meest invloedrijke - en mooie - sport in de wereld.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

www.canon-europe.com/football
www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271

Foto gemaakt door Ruud van Nistelrooy: (opvragen bij afzender)

> >