Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Hoofdredacteur van Voorloper stopt

Bart Borsje, de hoofdredacteur van het jeugdblad van de KNSB Voorloper heeft aangekondigd dat hij binnenkort gaat stoppen. Bart is sinds de opzet van Voorloper in 2000 betrokken bij de redactie. In het begin schreef hij onder andere korte verhalen over Kevin en zijn vriendjes van de schaakclub. In 2003 volgde hij zijn vrouw Marie-Louise op als hoofdredacteur. Zij stopte vanwege haar andere drukke werkzaamheden.

Bart en Marie-Louise geven aan dat zij en de redactie het blad met veel plezier hebben gemaakt. Nu is het echter een goed moment om het estafettestokje over te dragen aan een opvolger en voor henzelf een andere creatieve uitdaging te vinden. Zij willen graag allen bedanken die de afgelopen vijfenhalf jaar hebben bijgedragen aan het maken van het blad.

Om de redactie en het bestuur de tijd te geven om zich voor te bereiden op zijn vertrek heeft Bart hen al voor 1 mei jl. geïnformeerd over zijn vertrek. Zijn taak zal voorlopig worden waargenomen door Minze bij de Weg, hoofdredacteur van Schaakmagazine. Het komende nummer van Voorloper, dat op 17 juni verschijnt, zal het laatste nummer zijn waarbij Bart Borsje als hoofdredacteur betrokken is.
---