Gemeente Hilversum

Afvalinfopunt van start gegaan

22 mei 2006
Wethouder Otger Meuwissen heeft op woensdag 17 mei in de Hilversumse Meent het startsein gegeven voor het Afvalinfopunt van de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD) in Hilversum.

Het mobiele Afvalinfopunt vervangt de Chemokar. Inwoners van het gewest Gooi en Vechtstreek kunnen hier terecht om hun klein chemisch afval in te leveren. Ze kunnen er ook informatie krijgen over de activiteiten van de GAD.

In Hilversum heeft het Afvalinfopunt vier halteplaatsen: (steeds tussen 9.00 en 12.00 uur) op de tweede woensdag van de maand: winkelcentrum Kerkelanden aan de Kapittelweg; tweede vrijdag: winkelcentrum Riebeeeckgalerij aan de Willem Bontekoestraat (aan de kant van de Edah); derde woensdag: winkelcentrum Hilversumse Meent Zuidermeent en op de vierde donderdag van de maand: Groest tegenover Langgewenst (kant markt). Deze laatste gaat deze week niet door in verband met Hemelvaartsdag.

Wethouder Meuwissen leverde klein chemisch afval in. Hij kreeg net zoals anderen die deze maand het Afvalinfopunt bezoeken een zakje zonnebloemzaad.

Het Afvalinfopunt is onderdeel van de campagne die de GAD de komende jaren voert om de resultaten van gescheiden inzameling te verbeteren. De nadruk van de campagne ligt op het verbeteren van de gelegenheid en het geven van voorlichting.
De GAD heeft zich tot doel gesteld om in 2009 minimaal 53% van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek gescheiden in te zamelen. De GAD voldoet daarmee aan de landelijke richtlijnen uit het Landelijk Afvalbeheerplan.

Voor meer informatie kunt u op werkdagen van 8.00 tot 16.15 uur bellen met de GAD-klantenservice, tel: 035 - 699 1888, mailen naar info@gad.nl