Politieberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 23-05-2006

Vrijlating verdachten snelkraak

BREUKELEN De twee mannen die in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 mei zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak, zijn in vrijheid gesteld. Onderzoek heeft uitgewezen dat zij niet bij de snelkraak betrokken waren.

De politie kreeg omstreeks 03.15 uur de melding dat er een snelkraak gaande was op de Herenstraat en ging ter plaatse. Agenten troffen niemand mee aan, maar kregen aanvullende informatie dat er twee autos waren weggereden. Na een zoektocht is in Purmerend een auto stopgezet met hierin twee mannen van 29 jaar uit Huizen en 35 jaar uit Amsterdam. De twee werden verdacht van betrokkenheid omdat de auto overeen kwam met één van de autos die betrokken was bij de snelkraak. Nader onderzoek wees uit dat de mannen niet de daders zijn van de snelkraak. Zij zijn zaterdag 20 mei in overleg met het Openbaar Ministerie vrijgelaten en worden niet vervolgd. De politie zet het onderzoek voort.

Inbreker aangehouden

VINKEVEEN Een 18-jarige man uit Vinkeveen is maandagmiddag aangehouden op verdenking van woninginbraak. Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat iemand mogelijk wilde inbreken in een woning aan de Loopveltweg. Toen de agenten arriveerden, was de man inmiddels over een schutting geklommen, volgens omstanders. De politie zette de omgeving af en trof de man uiteindelijk aan de achterzijde van een woning aan waar hij mogelijk binnen was geweest. Onduidelijk is of er iets is gestolen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

BREUKELEN Een 17-jarige bromfietsster uit Breukelen is maandag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval vond omstreeks 17.40 uur plaats op de kruising van de Stationsweg en de Provincialeweg N 401. De bromfietsster reed over het fietspad komende uit de richting van het station. De 41-jarige automobilist uit Hoofddorp kwam vanaf het parkeerterrein van het motel en verleende geen voorrang aan de Breukelense. Het meisje liep een bloedende wond op aan haar kaak en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief gepakt

MIJDRECHT Een 21-jarige Pool is maandagavond bij een winkel aan de Industrieweg in Mijdrecht betrapt op winkeldiefstal. Omstreeks 18.40 uur gingen de alarmpoortjes af. De man bleek een aantal artikelen te hebben betaald, en een aantal artikelen in zijn binnenzak te hebben gestopt. Winkelpersoneel droeg de man over aan de politie. Na betaling van een boete van 220 euro kon de verdachte weer vertrekken.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op de Zuilense Ring heeft de politie maandagavond gecontroleerd op snelheidsovertredingen. In een half uur tijd, tussen 20.15 en 20.45 uur, constateerden de agenten maar liefst drie forse snelheidsovertredingen, van 144, 145 en 157 kilometer per uur. De hoogste snelheid werd behaald door een 45-jarige Maarssenaar, die zijn rijbewijs kon inleveren.