Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkse jongen (15) aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 23-5-2006 11:21:27

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft maandag een vijftienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen wordt onder meer verdacht van vernieling in zijn ouderlijk huis. Bij de jongen werden ook twee zogenoemde balletjespistolen aangetroffen die onder de wapenwetgeving vallen.

De moeder van de jongen waarschuwde rond kwart over tien de politie nadat er ruzie was ontstaan over de telefoonrekening. Daarbij zou de jongen in huis de boel kort en klein geslagen hebben. Agenten troffen de jongen nog in huis aan en namen hem mee naar het politiebureau. Op de kamer van de jonge Nijkerker werden ook twee balletjespistolen aangetroffen en in beslag genomen. De knaap is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar opgepakt na bedreiging

Publicatiedatum: 23-5-2006 11:20:56

Ede - Een 25-jarige man uit Ede is dinsdagochtend door de politie aangehouden wegens bedreiging in een opvangtehuis in zijn woonplaats. De man zou een 38-jarige medewerker bedreigd hebben met een mes. Rond kwart voor zes in de ochtend zou de Edenaar bij het opvangtehuis hebben aangeklopt. De man had echter al eerder een terreinontzegging gekregen wegens wangedrag. De medewerker had de Edenaar daarop aangesproken en verzocht hem weg te gaan. De man zou dat geweigerd hebben en zou vervolgens een mes hebben getrokken waarmee hij de medewerker bedreigde. Gewaarschuwde agenten wisten de Edenaar even later te overmeesteren en aan te houden. Bij de Edenaar werd ook een mes aangetroffen en in beslag genomen. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkumse aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 23-5-2006 11:14:32

Renkum - De Renkumse politie heeft maandag na meldingen van winkeldiefstallen twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 52-jarige vrouw en een 87-jarige man, beiden uit Renkum. De vrouw werd omstreeks half twaalf door personeel van een winkel aan de Dorpsstraat betrapt en zou voor ongeveer vier euro aan boodschappen hebben meegenomen zonder af te rekenen. Even later werd in een andere zaak aan de Dorpsstraat de 87-jarige Renkumer betrapt. Hij zou voor ruim zes euro aan levensmiddelen hebben gestolen. De man kreeg een boete van 130 euro; tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt waarover justitie verder zal beslissen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---