Innovatievouchers 2006

Ondernemers kunnen vanaf 17 mei 2006 de Innovatievouchers 2006 aanvragen. In totaal zijn 6.000 vouchers beschikbaar. Met een innovatievoucher kunnen -bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf kennis bij een publieke kennisinstelling inkopen.

Doel van de innovatievouchers is om bedrijven te stimuleren gebruik te maken van de kennis van kennisinstellingen en die het bedrijf helpt te vernieuwen. De regeling voor innovatievouchers voor 2006 en 2007 wordt gefinancierd uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES).

Kleine, eenmalige voucher

Er zijn twee soorten vouchers beschikbaar. De eenmalige kleine voucher van 2.500 euro is bedoeld als eerste kennismaking met een kennisinstelling. Van deze `snuffelvoucher' zijn 3.000 stuks beschikbaar. Ondernemers die in de pilots al een Innovatievoucher hebben ontvangen, komen niet in aanmerking voor deze voucher. De snuffelvoucher kan niet worden gebundeld voor een grotere kennisvraag.

Grote voucher

De tweede voucher is de grote voucher van 7.500 euro. Hiervoor geldt dat een derde deel van het bedrag een eigen bijdrage is. Deze vouchers kunnen jaarlijks worden aangevraagd. Met de grote voucher is het mogelijk om een uitgebreider vraagstuk voor te leggen bij een kennisinstelling. Er mogen maximaal tien vouchers worden gebundeld.

Aanvragen

Aanvragen van een innovatievoucher kan vanaf 17 mei 2006 0.00 uur. Een aanvraag die eerder binnenkomt wordt niet in behandeling genomen. Daarnaast heeft het moment van binnenkomst op 17 mei (0.00 - 24.00 uur) géén invloed op de rangschikking en toekenning van de vouchers per dag. Via de website van het Senterloket is het mogelijk om elektronisch een aanvraag in te dienen.

Meer informatie over de innovatievouchers, de voorwaarden, deelnemende kennisinstellingen en het aanvraagformulier staan op de site van SenterNovem.