Stadsdeel Amsterdam-Noord

Dubbelklik

Maandag 15 mei is een tweede groep van 8 vrijwilligers gecerficeerd als trainer-coach voor de basiscursus Dubbelklik die in verschillende buurthuizen wordt gegeven. Gezien de enorme belangstelling voor de Dubbelklik-cursus heeft het stadsdeel Amsterdam-Noord in samenwerking met de buurthuizen deze tweede groep vrijwilligers opgeleid voor het geven van lessen pc-gebruik voor beginners.

De trainer-coach van Dubbelklik laat volwassen beginners met weinig vooropleiding kennismaken met de computer. De opzet van de basiscomputercursus is laagdrempelig en goedkoop. Geïnteresseerden kunnen dicht bij huis terecht voor een cursus en krijgen daarnaast de mogelijkheid, individueel te oefenen in het servicelokaal van het buurthuis.

Tijdens hun training hebben de vrijwilligers geleerd om voor elke Dubbelklik-les een lesopzet te maken. Zij zijn in staat om het programma aan specifieke doelgroepen of aan individuele cursisten aan te passen. Ook hebben zij geleerd om didactische werkvormen te gebruiken om het leer- en groepsproces te ondersteunen.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de cursus Dubbelklik opgeven bij:
* De Meeuw, Motorwal 300, telefoon 020-63233845;
* De Rietwijker, Parlevinker 9, telefoon 020-6331337;
* Het Zwanenmeer, Beemsterstraat 491, telefoon 020-6367334
* Educatief Vrouwencentrum Amsterdam Noord (EVA), Nachtegaalstraat 57 a, telefoon 020-4945768