Gemeente Wijk bij Duurstede

Twee tentoonstellingen in het gemeentehuis

In het gemeentehuis zijn van 24 mei t/m 16 juni tijdens de openingstijden maar liefst twee tentoonstellingen te bewonderen.

Expositie `Rivierenland in woord en beeld' van Inez Kooger en Boudewijn Hansen
In de hal van het gemeentehuis kunt u prachtige foto's rond het thema `Rivierenland in woord en beeld' bekijken en de bijbehorende gedichten lezen. Zowel de foto's als de gedichten zijn verzameld in een bundel met als titel `Gebakend tussen dijken'. Vorig jaar oktober ontving burgemeester Guus Swillens het eerste exemplaar van deze bundel. Dit unieke boekwerk, met veel foto's van de uiterwaarden rondom Wijk bij Duurstede, is verkrijgbaar bij Inez Kooger. Haar adres kunt u afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Bij de expositie ligt hiervan een inzage-exemplaar.

Inez Kooger en Boudewijn Hansen hebben elkaar gevonden in hun liefde voor het typisch Hollandse landschap. Beide Wijkenaren zijn ieder vanuit hun eigen specialisme bezig met hun liefde voor de mooie omgeving rondom Wijk bij Duurstede. Inez Kooger, in het dagelijks leven werkzaam als communicatietrainer/coach, fotografeert graag in haar vrije tijd het rivierengebied. Prachtige foto's van dijken, wilgen, vergezichten en dergelijke heeft zij in close-up, met telelens en groothoeklens gevat.
Boudewijn Hansen is in onze gemeente een goede bekende, omdat hij een van de weinige troubadours van Nederland is. Naast zijn optredens als troubadour schrijft hij muziek, gedichten en teksten. Het mooie landschap dat Inez fotografeerde, wist hij in pakkende gedichten te verwoorden. Dat deze `kruisbestuiving' goed is geslaagd, kunt u zelf komen bekijken!

Expositie gebeeldhouwde tafels van Addie Stam
Voorafgaand aan een overzichtsexpositie van de werken van Addie Stam einde dit jaar in het gemeentehuis, wordt t/m 16 juniaanstaande een impressie van zijn werk getoond naar aanleiding van zijn 20-jarig bestaan als professioneel kunstenaar. De gebeeldhouwde tafels van de Wijkse kunstenaar Addie Stam (1961) bepalen sinds 1986 het "beeld" in vele interieurs verspreid over de gehele wereld.

De liefde voor mooie materialen om ons heen die hun schoonheid vaak danken aan de verstreken tijden, worden door Addie Stam vertaald en bewaard in zijn gebeeldhouwde tafels en tableaus waarin diverse gesteenten, fossielen, versteend hout en edelstenen na miljoenen jaren hun rust vinden.

Ieder werk van Addie Stam wordt in overleg met de opdrachtgever vormgegeven en hierbij is het ook mogelijk de werken uit te voeren met merken en/of logo's in brons of andere edelmetalen. Werken van Addie Stam zijn op zichzelf staande kunstwerken en mede hierdoor is ieder werk uniek!

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer