Gemeente Schiedam


Je kind leren wennen aan water doe je nooit te vroeg

In een land met zoveel water als Nederland is het belangrijk dat iedereen zich in en op het water zelfstandig kan redden. De gemeente Schiedam vindt dat zó belangrijk dat zij al vele jaren goed zwemonderwijs organiseert. Immers, Schiedam is een waterrijke stad.

Maar
het kan natuurlijk nooit alleen de verantwoordelijkheid van de gemeente zijn om te zorgen dat alle Schiedammertjes over een goede zwemvaardigheid beschikken. Het schoolzwemmen op maat moet eigenlijk een aanvulling zijn op het bewegingsonderwijs op de basisschool. Als het goed is zouden kinderen bij de start van het schoolzwemmen al zwemvaardig moeten zijn of hiermee zijn gestart.

Ouders van jonge kinderen kunnen hier een belangrijke rol spelen.


1. Ouders kunnen hun kinderen al heel snel leren wennen aan water en het zwembad.


2. Als kinderen dan voldoende watervrij zijn kunnen zij aangemeld worden bij één van beide zwembaden of bij één van de zwemverenigingen in Schiedam die zwemlessen aanbieden.

De gemeente wil ouders op hun eigen rol en verantwoordelijkheid wijzen door middel van een speciale voorlichtingscampagne: .nooit te vroeg.

De voorlichtingscampagne bestaat uit posters die door de hele stad worden opgehangen, speciale radio- en televisiecommercials op Radio Schiedam en Look TV en de kabelkrantpagina van Look TV.

De informatie is ook terug te vinden op de gemeentelijke website: www.schiedam.nl/lerenzwemmen .

Adressenoverzicht:

Zwembaden
Zwembad Zuid, Westfrankelandsedijk 3, 010-4261682, zwembadzuid@hetnet.nl
Sport en recreatiebad Groenoord, Prinses Beatrixlaan 2, 010-4719327, groenoord@sportfondsen.nl

Zwemverenigingen
Schiedamse Reddings Brigade (SRB), 0181-641173
De Watervrienden, 010- 4717034
Schiedamse Zwem Club (SZC), 010-4357125

Algemene informatie/Aanmelden Vangnet
afdeling Educatie, Piersonstraat 31, 3119 RG Schiedam Contactpersoon: A.Geilvoet, 010-2465986, e-mail: a.geilvoet@schiedam.nl