Gemeente Drechterland

23-5-2006

Westfriesland on Wheels 2006

Westfriesland on Wheels voor Handbikers ideale tourtocht Het Sportopbouwwerk van Gemeente Hoorn organiseert in samenwerking met Schaatstrainingsgroep Hoorn voor de zevende keer "Westfriesland on Wheels": de tocht op wieltjes. Voor het zesde achtereenvolgende jaar kunnen ook handbikers en wheelers deelnemen.
Westfriesland on Wheels bestaat ook dit jaar uit twee edities. Op zondag 11 juni is er een tocht richting Obdam uitgezet en op zondag 10 september zullen de deelnemers richting Bovenkarspel afreizen. Men kan steeds kiezen uit 3 verschillende afstanden (+/-43km, +/-28km en
+/-15km). Het evenement staat bekend om zijn mooi uitgezette parcours dat volledig over geasfalteerde wegen gaat. Het parcours is niet verkeersvrij, maar verkeersregelaars begeleiden de deelnemers.

Het Sportcomplex Holenweg, waar wordt gestart en ook de finish ligt, is in 2002 gerenoveerd. Er ligt nu een prachtig vlak asfaltlint. Bij het complex zijn kleedruimtes en een kantine aanwezig. Speciaal voor het aangepast sporten is het terrein drempelvrij en is er een invalidentoilet aanwezig.
De deelnemers van Westfriesland on Wheels kunnen zich vanaf 10.00 uur inschrijven bij het gebouw van de H.R.T.C. (Hoornse Ren en Tourclub) op het sportcomplex aan de Holenweg 14d in Hoorn. Het complex bevindt zich naast Zwembad De Waterhoorn. Vanaf 11.00 uur zal het gezamenlijke startschot vallen. De deelnemers mogen de tocht geheel op eigen tempo rijden. Langs de route staan posten waar men een welverdiende pauze kan nemen en tevens zijn stempelkaart kan laten afstempelen. Bij de finish, eveneens op de Holenweg, is er douche-gelegenheid en bestaat de mogelijkheid om na te genieten in de kantine of op de buitenterrassen.

Voor meer informatie, surf naar www.westfrieslandonwheels.nl of bel naar het Sportopbouwwerk, tel: 0229-259450.

---