Politie Zuid-Holland-Zuid

23/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-05-2006 o Persberichten District II

GEVALLEN
GROOT-AMMERS Een 11-jarig jongetje uit Groot-Ammers is maandagmiddag 22 mei uit een dakgoot naar beneden gevallen . De jongen was via een steiger welke tegen een woning aan het Graafland stond, het dak op geklommen. Vervolgens was hij de dakgoot in gestapt. Daar gleed hij uit en viel zon vier meter naar beneden. De jongen raakte even buiten westen. De politie, ambulancepersoneel en de traumahelikopter kwamen direct ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De jongen was goed aanspreekbaar. Hij is met vermoedelijk een gebroken pols naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 7 juni aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid weer een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen in een loods aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. De fietsen in de loods zijn door de politie aangetroffen in de regio, het zijn geen in beslaggenomen fietsen. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom van de tweewieler meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

GRAFFITI OP KUNSTWERK GESPOTEN
PAPENDRECHT De politie heeft op maandagavond 22 mei twee mannen van 19 en 20 jaar uit Papendrecht aangehouden in park Oostpolder. Agenten in burger hielden een oogje in het zeil in het park omdat er klachten van omwonenden waren binnen gekomen bij de politie over crossen met brommers in de omgeving. De politie zag vervolgens hoe twee mannen uit de groep met een spuitbus een oranje substantie spoten op het kunstwerk. Ze werden aangehouden en de spuitbus in beslag genomen. Op het politiebureau bekenden ze het strafbare feit. Ze zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De gemeente Papendrecht zal aangifte doen.