Politie Zuid-Holland-Zuid

23/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-05-2006 o Persberichten District I

IJSJESMAN BEROOFD
ZWIJNDRECHT Op maandagavond 22 mei tussen 19.00 en 19.15 uur is van een Belgische ijscoman geld gestolen op de Westelijke Parallelweg vlakbij de achterzijde van het station in Zwijndrecht. Vanuit de Da Costastraat kwamen twee bromscooters aan met daarop drie jonge mannen. Ze stapten af en scholden de ijscoman uit. Vervolgens namen ze een dreigende houding aan, bedreigden de man en versperden de weg. Een van de jongens zag kans een greep uit de kassalade te doen die in de auto lag. Daarna vertrokken ze in de richting van de rotonde bij het station. De ijscoman is vervolgens direct naar de politie gegaan waar hij aangifte deed van diefstal met geweld.
De drie personen vertrokken op vermoedelijk een blauwe en zwarte scooter. Het gaat om drie personen met een zuid-europees uiterlijk. Hun leeftijd wordt geschat op 16/17 jaar.

Getuigen die iets hebben gezien of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

WONING VERNIELD EN KLEDING GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 22 mei een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Krispijnseweg. Hij wordt verdacht van inbraak in en diefstal uit een woning aan de Krispijnseweg. De man werd afgelopen weekend (20 mei) al aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van dezelfde woning. De man had toen de ruit van de woning van zijn onderbuurman vernield. De verdachte en zijn vrouw hadden een conflict met elkaar. De vrouw vluchtte toen naar de onderbuurman. De 30-jarige man vernielde daarop daar de ruit. Hij werd daarvoor aangehouden en op zondagmiddag 21 mei heengezonden. Maar op maandagmorgen 22 mei was het weer raak. De pas vrijgekomen verdachte vernielde nu de deur van de woning van zijn onderbuurman en stal vervolgens twee tassen met kleding van zijn vrouw die daar tijdelijk onderdak had. De man werd wederom aangehouden. Hij bekende de vernieling en inbraak. Hij is bereid de schade te vergoeden. De tassen met kleding zijn inmiddels terecht en gaan terug naar de vrouw.

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 7 juni aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid weer een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen in een loods aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. De fietsen in de loods zijn door de politie aangetroffen in de regio, het zijn geen in beslaggenomen fietsen. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom van de tweewieler meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 22 mei een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Tolbrugkamp. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 48-jarige man uit Dordrecht. Bij een ruzie op de Tolbrugkamp zou de 33-jarige de 48-jarige een kopstoot hebben gegeven. De verdachte ontkent. Tijdens zijn fouillering kwamen vijf xtc-pillen tevoorschijn. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en zal getuigen horen.

ALSNOG IN DE KRAAG GEVAT
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 22 mei een winkeldief in de kraag gevat op het Statenplein in de binnenstad van Dordrecht. Door een alerte getuige werd gezien hoe de 38-jarige Algerijn zonder vaste woon of verblijfplaats een greep deed in de etalage van een winkel aan het Bagijnhof. Het bleek dat hij een horloge van 159 euro had gestolen. De politie werd direct ingeschakeld en ging de winkeldief achterna. De 38-jarige struikelde op een gegeven moment waardoor hij kon worden aangehouden. Op het politiebureau bekende hij de diefstal. Ook blijkt de man vermoedelijk illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche. Die stelt een onderzoek in. Het gestolen horloge is terug naar de winkel.

BOOS OM PARKEERPLEK
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is maandagavond 22 mei aangehouden op verdenking van vernieling van een auto op de Albert Schweitzerplaats. De man zou woorden hebben gekregen met een 43-jarige vrouw uit Nieuwpoort. Beiden wilden hetzelfde parkeerplekje. De 26-jarige zou het plekje van de vrouw hebben ingepikt. Daarop ontstond een woordenwisseling tussen de twee. De verdachte zou toen een knietje tegen de auto van de vrouw hebben gegeven waardoor een deuk in de wagen zou zijn ontstaan. De vrouw deed aangifte van vernieling. De man bekende op het politiebureau. Hij is later heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 22 mei op dinsdag 23 mei een 55-jarige man uit Strijen aangehouden op de Rijksstraatweg in Dordrecht. De politie voerde een alcoholcontrole uit bij de bestuurder. Hij bleek teveel gedronken te hebben; 625 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

89-JARIGE VROUW BEROOFD VAN TAS
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 89-jarige vrouw uit Dordrecht is maandagmiddag 22 mei tussen 12.30 en 12.45 uur beroofd van haar tas met inhoud. De vrouw liep op de Singel in de richting van de Hallinqhof. Ter hoogte van het Berckepad kwam een onbekende jongeman op de fiets haar tegemoet. Hij gaf haar een harde duw waardoor de vrouw met haar rollator viel. Haar tas viel op straat. De jongeman raapte die op en reed hard weg richting het Berckepad. In de bruine leren tas zaten waardevolle spullen, zoals een bos sleutels en een portemonnee met daarin een aanzienlijk geldbedrag en pasjes. Door de val liep de vrouw verwondingen aan haar hand op. Ze is erg geschrokken. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Getuigen en of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).