Politie Gelderland-Zuid

Jongens beroven vrouw en breken garage open

Nijmegen, 23-05-2006 o Maandagavond tussen kwart voor 8 en 8 uur is een 26-jarige vrouw op de St. Annastraat van haar tas beroofd. Ze liep daar en had een tas in haar hand. Ze hoorde een scooter aankomen en voelde dat haar tas uit haar handen werd gerukt.

De vrouw meldde dit aan de politie en kon een goed signalement geven, ook van de kleding van de twee jongens. Intussen waren twee agenten bij een woning aan de Vossenlaan omdat twee jongens even daarvoor hadden ingebroken in de garage. De bewoner had de jongens bij thuiskomst overlopen en meteen de politie gebeld. Ook hij kon een goed signalement geven. De agenten, die via de meldkamer op de hoogte werden gesteld van de beroving en de signalementen, vonden deze signalementen wel erg op elkaar lijken.

Ze zijn meteen in de omgeving gaan zoeken en zagen op de Slotemaker de Bruineweg een scooter rijden met twee jongens erop. Zij droegen de kleding die de getuigen beschreven hadden. Toen de bestuurder de agenten zag en de opdracht kreeg om te stoppen, ging hij er in volle vaart vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en wisten de scooter klem te rijden. De bestuurder draaide zijn scooter echter en reed weg. Een van de agenten sprong snel uit de auto en wist de bijrijder om zijn nek te pakken. Deze 17-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij zijn fouillering troffen de agenten harddrugs aan.

Intussen werden alle politiemensen in Nijmegen geïnformeerd over deze zaken en de gevluchte scooterrijder. Twee agenten gingen zoeken en zagen bij de speeltuin in de Dukaatstraat een man lopen die aan het signalement voldeed. Toen hij de agenten zag, rende hij weg. Eén van de agenten rende achter hem aan, de ander volgde in de auto.

Uiteindelijk zagen zij kans de man aan te houden bij een talud aan het spoor aan de Fleminghstraat. Tijdens de aanhouding bekende deze 17-jarige Nijmegenaar dat hij zijn scooter had gestald bij de speeltuin aan de Dukaatstraat.

De jongen is meegenomen naar het politiebureau en de later aangetroffen scooter is voor onderzoek in beslag genomen. (07)